Een tiental vmbo-scholen uit de regio neemt deel aan deze editie van de PSO Doeweken. Dit zijn scholen uit Tiel, Geldermalsen, Leerdam, Gorinchem, Culemborg, Druten, Kesteren, Rhenen, Zetten, Zaltbommel en Wijk en Aalburg. De PSO Doeweken vinden plaats bij het Opleidingscentrum Rivierengebied (OCR) aan de Poppenbouwing in Geldermalsen, een van de acht locaties van ROC Rivor. Aan het evenement nemen leerlingen deel van alle leerwegen binnen het vmbo. In de eerste week zijn er activiteiten voor basis- en kaderleerlingen, in de tweede week voor de tl-leerlingen.

Kleinschalig en persoonlijk

Ondanks het grote aantal deelnemers zijn de PSO Doeweken kleinschalig van opzet. Vooral mbo-studenten en enkele praktijkinstructeurs en docenten begeleiden per activiteit maximaal 12 vmbo-leerlingen. Dit zijn activiteiten zoals het aankleden van patiënten op een ziekenhuisbed, het aanleggen van een pootverband bij een echte hond, het ambachtelijk schilderen met diverse spuittechnieken en een rekenspel om te zien wie de beste verkoper is.

Beroepsoriëntatie

De PSO Doeweken worden georganiseerd door ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied, Schildersvakopleiding Geldermalsen, Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden, OBM Rivierengebied en Helicon MBO Geldermalsen. De PSO Doeweken passen bij de ambitie van de regionale mbo-instellingen en opleidingsbedrijven om in samenwerking met vmbo-scholen leerlingen optimaal te ondersteunen bij hun profielkeuze en beroepsoriëntatie. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt de stichting PSO.