Rivor Werkt!, hét leerwerkbedrijf voor studenten van de Startacademie
Rivor Werkt! faciliteert stageplaatsen voor studenten niveau 1 en 2 bij het Facilitair bedrijf van ROC Rivor. De studenten die hier aan de slag gaan, worden begeleid door de praktijkcoaches Patrick Baan, Wout van Wamel en Arie Swets. Op dit moment zijn er in totaal 8 studenten werkzaam bij het leerwerkbedrijf.

Patrick: “Rivor werkt is voortgevloeid uit de stagefunctie die de school al had. Er waren altijd al studenten die beroepspraktijkvorming deden bij FS en daar is eigenlijk het onderwijsgedeelte aan toegevoegd. Als praktijkcoach begeleiden we de studenten in hun leerproces en bereiden we ze voor op de examens. De directe reden waarom Rivor Werkt! dit jaar is gestart, heeft zeker met de beperkte stagemogelijkheden door corona te maken. Het is moeilijk om in deze tijd een passende stage te vinden. Door studenten een plek te geven binnen ons eigen leerwerkbedrijf, kunnen zij toch werkervaring opdoen, gericht aan hun doelen werken en hun studie succesvol afronden.”

Handig en efficiënt werken met het Service-Portaal
De studenten doen hun beroepspraktijkvorming op hun vertrouwde school, maar de werkervaring die zij opdoen is net zo echt als bij ieder ander bedrijf. De dagen en werkzaamheden bij ROC Rivor zijn erg gevarieerd, van facilitaire tot administratieve taken. Wanneer Patrick en Wout hierover vertellen, valt met name ook het enthousiasme op over het nieuwe Service-Portaal. Een ontwikkeling die voor hun het werk een stuk efficiënter maakt.

Wout: “Dankzij het werken met het nieuwe Service-Portaal hebben we een grote digitale professionaliseringsstap gezet. Aanvragen en meldingen vanuit de hele organisatie komen bij ons binnen en kunnen we direct toewijzen aan een van de studenten. Zij krijgen een melding binnen op hun telefoon en zien meteen waar ze naartoe moeten en wat er moet gebeuren. Dat werkt erg gemakkelijk. Bovendien hebben we zo een goed overzicht of alle meldingen opgepakt zijn en worden afgehandeld. Dit is een ideale manier om het werk te plannen.”

Dat beamen de studenten Kays (23 jr, opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening) en Ukbay (27, opleiding Assistent Dienstverlening) ook. Kays: “We kunnen heel zelfstandig werken. We starten de dag gezamenlijk op en nemen de planning door, waarna iedereen aan het werk gaat. We zien de taken van die dag overzichtelijk op onze telefoon. Als ik onderweg ben of op een andere locatie werk, weet ik precies waar ik daarna heen moet. Ook als er een taak bijkomt of iets wijzigt in de planning zie ik dat meteen. Heel handig!”

Tekst gaat verder onder de video

Begeleiding
Kays draait inmiddels al enige tijd mee, want hij liep vorig jaar ook al stage. Hij is dan ook erg te spreken over zijn praktijkcoaches. “Het is leuk om weer met ze te mogen werken. Ze zijn aardig en leggen goed en duidelijk uit, en helpen mij als dat nodig is.”

Op de vraag wat Kays het leukste vindt aan zijn werk antwoordt hij overtuigend: “de post rondrijden. De zelfstandigheid en het onderweg zijn vind ik erg leuk”.

Voor student Ukbay is het zijn eerste dag, maar hij heeft een positieve eerste indruk: “Iedereen is aardig en het werk is leuk en afwisselend”. Ook Wout en Patrick zijn blij met hem: “Alleen al die glimlach en vriendelijke uitstraling maken hem geschikt voor dit werk”.

Beide studenten willen vooral heel graag veel werkervaring opdoen, zodat ze hun diploma behalen. Met hun drive en positieve instelling gaat ze dat vast en zeker lukken!

Praktijkcoaches en studenten Rivor Werkt!

V.l.n.r. Patrick Baan, student Kays, Wout van Wamel en student Ukbay