Burgemeester Beenakker: “Het is een grote eer om onze Koning en Koningin te mogen ontvangen in Tiel op ons moderne bedrijvenpark Medel. Dit regionale bedrijventerrein is gelegen in Fruitdelta Rivierenland. Dit is de regio die behoort tot de top 5 van de Nederlandse logistiek hotspots waar bedrijven de kansen benutten om zich te vestigen, te innoveren en mee te groeien.”

Logistieke hotspot

De Koning en Koningin krijgen een rondleiding door transportbedrijf Vonk en Co en maken zo kennis met een Betuws familiebedrijf dat met de regio is meegegroeid en de kansen heeft gepakt die de regio als logistieke hotspot biedt. Fruitdelta Rivierenland heeft zich ontwikkeld tot logistieke hotspot door de centrale ligging in het land, de goede bereikbaarheid over weg en water en de vestigingsmogelijkheden voor de logistieke sector.

De logistieke sector maakt een grote groei door. Niet alleen in omvang maar ook in digitalisering en automatisering. Dit stelt hogere eisen aan het personeel. De regio speelt hier met de Campus Logistiek Rivierenland op in met onderwijsvoorzieningen die aansluiten op de vraag van het bedrijfsleven én die mensen de gelegenheid bieden hun talenten te ontwikkelen en in te zetten.

In gesprek

De Koning en Koningin spreken met ondernemers, medewerkers, leerlingen en vertegenwoordigers van de Logistieke Hotspot Rivierenland en opleidingsinstituut ROC Rivor. Twee thema’s staan daarbij centraal: ondernemen & innovatie en onderwijs & samenwerking.