Job heeft er zin in en is er na al die trainingsuren en bijeenkomsten van Team NL ook echt klaar voor: “Ik kijk ontzettend uit naar het hele gebeuren: de openingsceremonie, de wedstrijden, eigenlijk het complete plaatje. Ik ben erg benieuwd hoe het daar zal zijn.”
Er zijn in totaal 24 schilders van over de hele wereld waar hij het tegen op moet nemen. Alle schilders trainen hard en doen hun best. Wat is Job zijn kracht? “Mijn voordeel is dat ik door mijn werkervaring tijdens mijn BBL-opleiding snel kan schakelen. Ik ben gewend dat niet één dag hetzelfde verloopt en dat schilderen in de praktijk anders is dan alleen maar schilderen in een oefenruimte, zoals veel andere landen worden opgeleid. Door de verschillende opdrachten, waarvan er twee zelfs onbekend zijn, zal hij ook veel en snel moeten schakelen. Dat voordeel heeft hij dus.

Zenuwen
Met de zenuwen valt het gelukkig wel mee. Job doet het deze week ook wat rustiger aan: “Ik doe wat kleine klusjes maar train geen volle dagen meer. Ook heb ik twee dagen vrij genomen om even te ontspannen.” De nog onbekende ‘designopdracht’ vindt hij de spannendste opdracht: “Ik weet totaal nog niet wat ik daar moet gaan tekenen en schilderen en ja, dat maakt het wel een beetje spannend.”

Wat de uitslag ook wordt, Job kan sowieso al terugkijken op een tot nu toe erg leerzame en leuke periode. “Ik heb ontzettend veel geleerd en bijzondere dingen meegemaakt.”

Succeswensen van de burgemeester
Eerder deze maand verwelkomde burgemeester Jan Kottelenberg van de 19-jarige Job in het gemeentehuis om hem te feliciteren met de behaalde overwinning en zijn vakmanschap. “Job, hier in Neder-Betuwe zijn wij reuze trots op jou. Wij wensen je heel veel succes en plezier toe in Rusland. En daarna vooral ook veel succes in je werk; er is grote behoefte aan deskundige werknemers zoals jij met passie voor hun vak.”

Excellent vakmanschap
Hoe hij zijn kansen om te winnen inschat, durft hij niet te zeggen. Job vindt het al fantastisch als hij boven het gemiddeld aantal punten uitkomt. “Dan krijg je een medaille voor excellent vakmanschap. Daar zou ik al erg blij mee zijn, want dat is nog niet veel eerdere Nederlandse kandidaten gelukt.”

Volg Job en wens hem succes
Iedereen die nieuwsgierig is naar hoe het Job vergaat in Kazan kan zijn belevenissen volgen op Instagram via zijn account @jobteamnl of via het account van ROC Rivor @roc_rivor. Job kan alle support goed gebruiken. Moedig hem aan tijdens de wedstrijd met een leuke foto met succeswens via #teamjob.