Jamilla is gekozen uit vier genomineerde studenten, die stuk voor stuk talentvol zijn in hun eigen studierichting. Tijdens de presentatie aan de jury besprak zij hoe het imago van het mbo volgens haar verbeterd kan worden. Uit het juryrapport: “De jury waardeert de inzet van de studenten en de mooie presentaties. De jury is unaniem in de winnaar. Met name de passie en waardering voor het mbo was de doorslaggevende factor”.


Grote verrassing

Dat Jamilla er met de winst vandoor gaat, was voor haar een grote verrassing: “De andere genomineerden waren ook zo goed, iedereen maakte een grote kans. Ik ben heel blij met deze titel en dat ik iets voor het mbo kan gaan betekenen. Het mbo betekent voor mij veel en dat wil ik Nederland laten zien. Jullie gaan van mij horen!”.


Speciaal vervoer

Voor Jamilla was het nog even onzeker of zij wel aanwezig kon zijn bij de presentaties en uitslag. Er reden namelijk door de landelijke ov staking geen treinen tussen Tiel en haar woonplaats Culemborg. Gelukkig was de conciërge van ROC Rivor zo vriendelijk om haar op te halen en naar ROC Rivor te brengen.


Publiekslieveling van ROC Rivor

De bekendmaking van de RivorAmbassadeur was in de aula van de Bachstraat in Tiel. Vele studenten, docenten, ouders en vrienden van de genomineerden waren aanwezig. Directeur Josje Verhoeven mocht naast de RivorAmbassadeur ook de Publiekslieveling bekend maken. Romy van den Brink, derdejaars student van de opleiding Marketing & Communicatie, mocht deze prijs in ontvangst nemen. Met maar liefs 548 stemmen is zij de Publiekslieveling 2019 van ROC Rivor. In totaal is er 1370 keer gestemd. De vakjury van ROC Rivor heeft uiteindelijk bepaald, aan de hand van de presentaties, dat Jamilla de RivorAmbassadeur 2019 is.


Landelijke verkiezing Ambassadeur

In de verkiezing landelijke ambassadeur mbo van Dit is mbo neemt Jamilla het op tegen ongeveer 40 andere mbo’ers die strijden om de ambassadeurstitel van Nederland. De ambassadeurs worden de komende maanden beoordeeld tijdens challenges, die online te volgen zijn via het YouTube kanaal ‘Mbo’ers Pakken Aan’. De vakjury beoordeelt de challenges op vaardigheden gebaseerd op de 21st century skills. Na een challenge gaan de ambassadeurs die de meeste indruk maken door naar de volgende ronde. Tijdens de Dag van het mbo op 18 november a.s. voeren de laatste drie overgebleven ambassadeurs de final-challenge uit en kiest de vakjury tijdens het ambassadeursgala de landelijke ambassadeur mbo. Deze zal vervolgens een jaar lang het mbo vertegenwoordigen in Nederland.