Binnen dit project worden diverse werkbezoeken georganiseerd, waarbij de groep eerder al Polen en Frankrijk heeft aangedaan. Onlangs was het de beurt aan Nederland, waarbij ROC Rivor de invulling van de tweede dag voor haar rekening nam. Bij dit bezoek stond de eerste dag in het teken van de Provincie, waar iedereen uitleg kreeg over het zorgsysteem en schoolsysteem in Nederland. Wat er allemaal wordt gedaan om voldoende personeel in de zorg te krijgen en behouden. Op dag twee was het de beurt aan ROC Rivor, waarbij de voltallige delegatie een bezoek bracht aan onze school. We hebben een presentatie gehouden om uit te leggen wat wij doen en in vier workshops hebben we onze best practices uitgelegd, met name de waardevolle begeleiding voor studenten vanuit het loopbaancentrum, de SPOCs en MOOKs. Daarnaast kregen ze een rondleiding door ons zorg en technologie lokaal. Als laatste hebben we de studenten aan het woord gelaten om een inkijkje te geven in wat hen motiveert dit beroep te doen met een kletspot!

De dag werd vervolgd met een bezoek aan Ziekenhuis Rivierenland, daar werd uitgelegd hoe zij het personeel boeien en binden en wat zij doen om het beroep vanaf de eerste dag interessant te maken voor studenten. Hierbij is goede begeleiding het allerbelangrijkste. Om de dag feestelijk af te sluiten is de groep naar Buren gegaan, waar ze een rondleiding door de molen kregen en studenten van Leisure & Hospitality hebben daar hun Engels spreekexamen gedaan door de groep een rondleiding door Buren te geven.

Het was een heel waardevol bezoek, dat inspiratie bood aan zowel de buitenlandse delegatie als onze eigen studenten en docenten!