Studenten kunnen eindeloos, op ieder moment en plaatsonafhankelijk, oefenen zonder enige materiaalverspilling. Daarbij houdt de Simspray analyses en rapporten bij per student zodat er heel doelgericht getraind kan worden.

Duurzaamheid in de schijnwerpers

De SimSpray bij de opleiding Schilder is niet zomaar een gadget; het is een belangrijke stap in het verduurzamen van de opleiding. Het spuiten met echte verf wordt niet compleet vervangen, maar door al vroeg in de opleiding virtueel te oefenen (en fouten te mogen maken) verbeteren de studenten hun vaardigheden zonder daadwerkelijk verf te gebruiken. Bovendien biedt de SimSpray ook nog aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbeheersing.

Beter voorbereid op de arbeidsmarkt

Correct werken als verfspuiter behelst ervaring. Verf spuiten (kozijnen, wanden en meubilair) wordt in het bedrijfsleven steeds meer toegepast en zal in de toekomst steeds meer worden gebruikt. Met de SimSpray kunnen studenten realistische situaties ervaren en zich vertrouwd maken met de spuittechniek voordat ze de arbeidsmarkt betreden.

Student bezig met Simspray