2018 is een feestjaar voor ROC Rivor: we bestaan 25 jaar! Om dit jubileum te vieren met medewerkers en relaties was de jaarlijkse Herfstlezing deze keer extra bijzonder: André Kuipers nam ons mee in een boeiend verhaal over zijn ervaringen als ruimtevaarder. Een indrukwekkende presentatie vol wetenschap, techniek, mooie èn schokkende beelden over de staat van onze aarde gezien vanuit de ruimte.

Dromers, Denkers, Doeners en Durfals

De technische aspecten die komen kijken bij ‘the journey into space’ zijn enorm. Hiervoor zijn decennia lang technieken doorontwikkeld om het functioneren van raketten en satellieten, en onderzoeksmogelijkheden in de ruimte te verbeteren. Kuipers haalde hier het principe van de 4 D’s aan: innovatie start bij Dromers. Vervolgens zijn de Denkers aan zet om met de Doeners aan de slag te gaan. En als laatste natuurlijk de Durfals: zij zijn degenen die het lef hebben om daadwerkelijk uit te proberen of het werkt en zij zijn soms zelfs bereid hun leven te riskeren voor de wetenschap.

Dromen

Kuipers doorliep zelf het hele pad van de 4 D’s: als kleine jongen droomde hij ervan astronaut te worden. Hij volgde een jarenlang opleidingstraject en leerde op zijn 40e nog de Russische taal. En hij had het lef daadwerkelijk het ruimteavontuur aan te gaan. Je bent dus nooit te oud om te leren en je dromen na te streven.

Een leven lang leren

De Dromers, Denkers, Doeners en Durfals hebben samen de keten in gang gezet voor verdere ontwikkeling. En dat is precies wat we bij ROC Rivor nastreven: Een leven lang leren en samen op zoek naar ontwikkeling en verbetering, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak.