Job is 18 jaar oud en een topper in schilderen. Hij volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) waarbij hij 4 dagen in de week werkzaam is bij AJW Schilderwerken in Rhenen. Hij vindt het “heel gaaf” dat hij weer mag deelnemen aan Skills Heroes. Job werd vorig jaar derde en is nu strijdlustiger dan ooit: “Mijn doel is naar de Europese Skills in Rusland. Daar mag de winnaar van de Nationale Skills Heroes heen”.

Job vertelt: “Op dit moment oefen ik veel samen met mijn coach Johnny Serné van het leerwerkbedrijf Schildersvakopleiding in Geldermalsen. Tijdens de finale krijg ik verschillende schilder en behang opdrachten en ook een vrije opdracht. Dit moet ik allemaal binnen twee dagen af hebben”. In de finale is het belangrijk dat de studenten onder tijdsdruk netjes kunnen presteren. Job: “Tijdens de finale ga ik de opdracht goed doornemen en dan bedenken hoe ik het ga aanpakken. En daarna? Gewoon knallen!”.

Skills Heroes

Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel “Beste student van Nederland” in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo instellingen die deelneemt aan de landelijke wedstrijd. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.