Met het vernieuwde praktijklokaal wordt ingespeeld op de nieuwste technologie. Studenten weten zo gelijk welke nieuwe technologieën er spelen in de zorg. Een mooie ontwikkeling vindt directeur Josje Verhoeven: “Het nieuwe lokaal is geen lokaal, maar een huis voor iedereen. Het is een huis waar het morgen alweer anders is dan vandaag. Met alle technologische ontwikkelingen wordt het huis telkens weer verder ontwikkeld. De ICT-studenten die vandaag ontdekken wat er nieuw is, leren dat morgen aan de zorg-studenten. En zij leren het dan vervolgens aan de cliënten in de praktijk. Een mooiere samenwerking is er niet; samen kom je namelijk verder”.

Digitale kant van de zorg
De zorg wordt anno 2021 steeds meer gedigitaliseerd, waardoor de zorg-studenten ook de digitale kant van het vak moeten leren. Door de kennis van de docenten en studenten van ICT hiervoor in te zetten, leren zij veel over de digitale vaardigheden in de zorg. Een mooie kruisbestuiving, vinden ICT-docent Kevin van Tuil en zorg-docent Elise van de Berg. “Met de vernieuwde ruimte kunnen we nog meer de praktijk in huis halen en de studenten leren wat hen te wachten staat op de arbeidsmarkt. We trappen af in april; dan gaan 15 studenten van de opleidingen Zorg & ICT het project ‘Zorg en Technologie’ volgen” aldus de docenten.

Officiële opening
Op maandagochtend 15 maart werd het vernieuwde praktijklokaal feestelijk, op 1,5 meter afstand, geopend door Josje Verhoeven. De studenten die het project ‘Zorg en Technologie’ gaan volgen waren aanwezig om het lokaal alvast te bewonderen. Tweedejaars zorg-student Harold Mulder is erg blij dat hij meer gaat leren over de technologie in de Zorg. Hij vertelt: “Met het nieuwe lesprogramma leer ik eerst de technische snufjes van de ICT-studenten, die ik vervolgens kan aanleren bij mijn cliënten. Want met de nieuwste technologie kunnen cliënten tegenwoordig veel langer thuis wonen”.

Onthulling naam

Studenten die gaan starten in het vernieuwde lokaal kregen de eer om de naam voor het lokaal te verzinnen. Gelijk een mooie samenwerkingsopdracht. Unaniem kwam House of Intelligent Care & Technology uit de bus. House of Intelligent Care & Technology is klaar voor de toekomst!