Nieuwsbericht Eerstejaars ICT-beheerders tweede op jongerendebat over Europa

De teams gingen met elkaar in discussie over 3 stellingen zoals ‘Jongeren moeten verplicht 3 maanden vrijwilligerswerk doen in een ander Europees land’. Begeleider Bas Mijland: “Eigenlijk waren we tegen deze stelling, maar we waren verplicht om vóór de stelling te zijn. Het is best moeilijk om te argumenteren voor iets waar je eigenlijk niet achter staat. Maar voor de studenten was dit juist ook leerzaam. Ze moesten zich in andermans argumenten inleven om krachtig te kunnen speechen.”

Tweede plaats
De debatjury, met onder andere leden van de Nationale Jeugdraad, beoordeelde de debatskills van de 4 teams en 18 studenten individueel. Hierbij werd gelet op de manier van speechen, originaliteit, luisterend vermogen en hoe verbindend studenten in het debat staan. Het team van ROC Rivor eindigde op een welverdiende tweede plaats.

Trots en smaak te pakken
De studenten en begeleider zijn trots! Ze hebben de smaak nu echt te pakken. “We kwamen na de uitslag in gesprek met het winnende team van ROC Tilburg. Beide teams leek het leuk om opnieuw de strijd met elkaar aan te gaan. Maar dan in het landelijke MBO debattoernooi van het Nederlandse Debat Instituut”, vertelt Bas Mijland enthousiast. Dit debat zal in februari 2019 plaatsvinden. To be continued dus…

Nieuwsbericht Eerstejaars ICT-beheerders tweede op jongerendebat over Europa