In fase 1 volgen zij een training en worden zij uitgedaagd zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten, hoe je deze kunt inzetten voor jezelf én de nabije omgeving. De teams bedenken concepten voor een sociale activiteit, zoals een buurtfeest, sporttoernooi of een goede doelenactie. Als afsluiting van fase 1 presenteerden 2 teams op 8 maart jl. hun concepten aan Sandra de Kock (Welzijn West Betuwe) en Paul Nieuwenhuis (Ondernemend Rivierenland) tijdens een dynamische sessie, waar waardevolle feedback werd gegeven. Beide teams kregen een GO!

In fase 2 werden de plannen waargemaakt, ondersteund door een budget van €500,- per project: een Family Color Run met sportieve activiteiten in Enspijk en dansevenement Dance4Charity in Erichem met dansscholen uit de regio. Beide teams zochten samenwerking met een goede doelenorganisatie: het Armoedefonds en Dream4Kids. De 3ejaars Young Leaders, die dit event als examenproject uitvoerden, gingen aan de slag met een plan van aanpak, de begroting, het draaiboek en een promotieplan voor de uitvoering op Goede Vrijdag 15 april jl, waar zij leiding gaven aan de 1ejaars.

Dance4Charity
Bezoekers van het dansevenement in Erichem werden verrast door spetterende optredens van Bushido uit Tiel, AGA uit Kerk Avezaath én… door de studenten zelf! Tussendoor werd er volop geschminkt, gedanst en gelachen met de clown, die voor een extra vrolijke noot zorgde. De enthousiaste bezoekers doneerden met gulle hand. Aan het eind van de show werd een mooie cheque uitgereikt aan Dream4Kids!

Family Color Run
Een examen, waarbij je lekker buiten kunt spelen? Deze studenten hebben het waargemaakt! Als examenproject organiseerden ze in samenwerking met Welzijn West-Betuwe, Chapeau Kinderwerk, het Armoedefonds, Boons Markt en de brandweer een superleuke dag. Gezinnen uit heel Rivierenland kwamen naar Enspijk om te genieten van allerlei leuke activiteiten: de stormbaan, schminken, de fietsrace en een potje voetbal. Tot slot de Color Run, die met loeiende brandweersirenes van start ging. Tijdens deze kleurrijke estafetteloop kregen de witte shirts alle kleuren van de regenboog. Uiteindelijk werden alle deelnemers lekker schoon gespoeld door de brandweer. Wat een toffe buitenspeeldag!