De aantrekkende markt in de regio Rivierenland zorgt voor meer werkgelegenheid, maar de juiste mensen vinden blijkt lastig. Vooral voor (pas afgestuurde) mbo-vakmensen is het moeilijk om in te schatten wat een bedrijf zoekt, maar ook waar hun eigen talenten liggen. Veel werkgevers hanteren een specifiek profiel in een vacature en vissen in dezelfde vijver. “Zou iemand uit een andere sector geschikt kunnen zijn? Hoe brengen we vraag en aanbod bij elkaar? Met het project ‘Match voor Morgen, Leven Lang Leren’ willen we de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt oplossen en kansen benutten die niet voor de hand liggen”, legt projectleider Joris Wanders uit.

Matchingsplatform
De mismatch kan opgelost worden door verder te kijken dan standaard functiebeschrijvingen en opleidingen. Door zowel hardskills als softskills uit persoonlijke interesses en hobby’s te erkennen en mee te nemen in het profiel, kunnen werkzoekenden heel geschikt blijken voor een vacature die in eerste instantie niet voor de hand ligt. Middels een online matchingsplatform worden werkgevers en werkzoekenden gematcht op specifieke kwaliteiten. Joris Wanders vertelt: “Mbo’ers worden in een online leeromgeving gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen en in te zetten waar ze nodig zijn. In een e-portfolio maken zij hun kwaliteiten zichtbaar. De werkgever kan aan de hand hiervan gerichter werven, ook in andere sectoren. Zo kunnen we tekorten oplossen en het potentieel in de regio optimaal benutten.”

Pilot
Het project wordt dit voorjaar in pilotvorm getest. De bedoeling is dat eind 2020 het programma en platform klaar zijn voor gebruik. Bedrijven in de regio die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het project kunnen voor meer informatie contact opnemen met Joris Wanders, via joriswanders@rocrivor.nl.

Partnerschap

Op de foto vlnr: Sander Biesmans, Fred Wittelings, Joris Wanders, Aart Hageman, Josje Verhoeven en Martijn Spekman.