Op het moment dat ik te horen kreeg dat ik stage mocht lopen in het buitenland, kon ik de gedachten niet meer loslaten. Al googelend kwam ik bij een stagebedrijf op Curaçao terecht en in no-time was er een stageplaats voor mij geregeld in hospice in Willemstad. Het stagebedrijf regelde nog meer zaken zoals het stagecontract, de huisvestiging, werkvergunning, verzekering en de vliegtickets.

Daar gaan we dan

Op zaterdag 25 mei jl was het dan eindelijk zover, het avontuur kon beginnen! De eerste dag na de aankomst was zwaar; de koelkast was leeg, de winkels waren gesloten, geen internetbereik, geen auto ter beschikking, maar bovenal moest ik ook erg wennen om alleen te zijn. De twijfel sloeg toe; was dit wat ik wilde?

De hospice

Vanaf het moment dat ik de hospice binnen stapte voelde het goed. Al snel leerde ik een heleboel lieve, leuke en betrokken collega’s kennen die zich allemaal grandioos inzetten voor kwalitatief goede zorg in de laatste levensfase van de bewoner. Het los moeten laten van een dierbare doet intens veel pijn, maar je ziet gewoon de ontlading op de gezichten van de geliefden als ze zien dat hun dierbare het goed heeft in de hospice. Ik voel me bevoorrecht om hier een stukje aan bij te kunnen dragen.

Caribisch eiland

Daarnaast blijft er natuurlijk nog tijd over om het mooie Caribisch eiland te verkennen. De handelskade van Willemstad vind ik prachtig door zijn pastelkleurige Koloniale architectuur. De Pontjesbrug blijft een bezienswaardigheid op zich. Ook ben ik iedere dag even op het strand te vinden om heerlijk af te koelen en om te snorkelen in de zee.

Kortom…deze stage brengt me meer dan ik vooraf had kunnen dromen.

Ayo, Wilma Bosman

Stage lopen in het buitenland

Wil jij ook stage lopen in het buitenland? Stuur dan een mail naar internationaloffice@rocrivor.nl voor meer informatie!