Docent ROC Rivor één van de beste leraren!

Vorige week werd Hilco verrast met een feestelijke taart van de Leraar van het Jaar verkiezing. Hij wist van enkele docenten en studenten dat zij hem hadden aangemeld voor de verkiezing, maar had dit niet verwacht. Op donderdag 12 juli werd Hilco tijdens een personeelsevent van het ROC nogmaals in het zonnetje gezet. Zijn collega’s zijn trots op deze prestatie.

Meer ondernemend onderwijs
Ondanks alle complimenten gaat Hilco volgend schooljaar een nieuwe uitdaging aan. Hij start dan een ondernemingsjaar voor vierdejaars van de Mediavormgeving opleiding, genaamd Young Media Profs. Studenten krijgen in dit extra leerjaar de mogelijkheid om een portfolio op te bouwen als creatief ondernemer. Hilco coacht hen daarbij en stoomt ze door middel van betaalde opdrachten van bedrijven uit de regio helemaal klaar voor de arbeidsmarkt.

Verkiezing Leraar van het Jaar
De Leraren van het Jaar (po, so, vo, mbo) krijgen een jaar lang het podium om hun inspiratie en passie te delen met de rest van lesgevend Nederland. Een rol die Hilco perfect zou passen aldus een vriendin die hem voor de verkiezing aanmeldde: “Ik ken niemand die zó vol enthousiasme over zijn baan kan vertellen als Hilco. Vanuit pure passie voor ‘zijn kindje’ de Mediavormgeving opleiding en zijn studenten.”

De verkiezing bestaat normaliter uit een tweede verkiezingsronde, waarna tijdens het Lerarencongres de Leraren van het Jaar bekend worden gemaakt. In verband met de opheffing van de Onderwijscoöperatie is de Verkiezing Leraar van het Jaar gestopt. Dit vindt ROC Rivor zeer spijtig.