In De Week van de Logistiek zouden zeker 700 leerlingen van het vmbo in de regio Rivierenland een lesprogramma aangeboden krijgen door docenten van ROC Rivor en gastdocenten uit het werkveld. En zij-instromers zouden kennismaken met het vakgebied door logistieke bedrijven te bezoeken. Dit blijkt na de nieuwe maatregelen niet meer verantwoord. Daarom heeft de organisatie besloten het evenement naar het voorjaar te verplaatsen.

Naast een vol programma was er ook een officiële opening van De Week van de Logistiek op maandag 26 oktober. Dit zou plaatsvinden bij Van Dijk Trucs in Culemborg. Ook deze opening wordt verschoven naar het voorjaar.

Logistiek toch in de lessen

Om de Logistiek nog steeds onder de aandacht te krijgen bij de vmbo-studenten, zijn er filmpjes ontwikkeld over de verschillende beroepen. Daarnaast is er een lesprogramma geschreven dat docenten op het voortgezet onderwijs kunnen geven. Ook kunnen de zij-instromers via het Leerwerkloket en Werkzaak Rivierenland op een aangepaste manier kennis maken met de Logistiek en de bedrijven. Zo wordt de Logistiek toch in het zonnetje gezet dit najaar.

Nieuwe datum

De organisatie is in overleg met de vmbo-scholen in de regio wat de nieuwe datum wordt voor de Week van de Logistiek. Dit wordt later bekendgemaakt via onze website en socialmedia-kanalen.