Een werkgroep, onder aanvoering van Natasja van Duijn van ROC Rivor in Tiel, bereidt de Dag voor. “Gebruik maken van interactieve games is de leidraad geweest bij het opstellen van het programma, dat nog lang niet compleet is. Het idee is: de Dag van de Logistiek komt naar de scholen en zij-instromers toe.

Programma

Voor de scholen zijn er al programma-onderdelen beschikbaar. Voor het vmbo zijn er voorbereidende lessen gemaakt. Ook krijgen de klassen een gastles van een ROC docent en ondernemer in de logistiek. Diezelfde klas wordt op de dag van de Logistiek omgetoverd tot escaperoom: door het oplossen van logistieke vragen vinden ze de sleutel waarmee ze de klas kunnen verlaten.

Voor zij-instromers wordt een apart programma bedacht om ze kennis te laten maken met de logistiek. Denk aan bedrijfsbezoeken, online lessen en speeddates met logistieke ondernemers.

Livestream

Op de dag van de Logistiek zelf, 29 oktober, is er een livestream van een tour door een logistiek bedrijf. De stream is ook live te bekijken via YouTube, net als de webinars die regionale ondernemers geven. Die zijn vooral interessant voor zij-instromers.

Heftruck

Organiserende partijen

Platform Transport en Logistiek Rivierenland is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, ondernemers, onderwijsinstellingen, KvK, VNO-NCW Midden en de provincie Gelderland. Partners, waaronder Logistic Valley Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, Leerwerkloket Rivierenland, Platform Techniek Rivierenland en ROC Rivor organiseren samen dit logistiek event. Logistiek is één van de grootste werkgevers in onze provincie. En dat doen we goed. Rivierenland staat niet voor niets in de top tien van beste Logistieke Hotspots van Nederland.