In 1996 begon de samenwerking tussen het Boekhoudburo en ROC Rivor. De allereerste stagiair destijds, Hugo Kikkert, kende Bas Luking en vroeg of hij stage mocht lopen bij hem. Hugo Kikkert vertelt: “Ik moest een stage zoeken voor mijn opleiding en het leek mij leuk om bij een kleiner kantoor te werken. Ik heb destijds veel geleerd van mijn stage dankzij Bas Luking. Nu 25 jaar later woon ik nog steeds in Tiel dus heel af en toe hebben we nog contact”.

Ieder schooljaar een stagiair

In de afgelopen 25 jaar hebben er ieder schooljaar stagiaires van ROC Rivor bij het Boekhoudburo stage gelopen. “Ik zit normaal alleen op mijn kantoor, dus ik zie elke stagiair ook echt als mijn collega. De sfeer is gezellig en ik vind het ook leuk als ze blijven met de lunch”, aldus Luking.

Op dit moment loopt Nick Holmer, derdejaars administratie, stage bij het Boekhoudburo. “Ik vind mijn stage heel leuk. Ik kan altijd mijn vragen stellen aan Bas en ik leer heel veel. Doordat we samen op een kantoor zitten, krijg ik alles mee over alle klanten. Ik voel mij echt thuis hier”.

Docent administratie Arjan van Laar vertelt: “Elke stagiair die stage loopt bij Bas Luking is binnen een week op zijn plek. Ik zie ze dan ook met grote stappen vooruit gaan”.

De beste administratieopleiding van Nederland

Alle stagebedrijven van ROC Rivor hebben vanaf de zijlijn meegewerkt aan het grote succes van de administratieopleidingen van ROC Rivor. Vanaf 2017 dragen de administratieopleidingen van ROC Rivor het predicaat Topopleiding en zijn ze in deze sector zelfs de nummer 1 van Nederland (bron MBO Keuzegids).

“We leren veel van onze regionale stagebedrijven. Ze hebben veel kennis over de ontwikkelingen in het vakgebied. Met die kennis kunnen wij continu onze opleiding weer optimaliseren, aldus docent Arjan.

Boekhoudburo VD Heuvel met oud stagiaires

V.l.n.r. Arjan van Laar, Hugo Kikkert, Bas Luking en Nick Holmer.

Aansluiting op de arbeidsmarkt

Om de Administratieopleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt vraagt ROC Rivor het bedrijfsleven mee te denken. In een bedrijfsadviescommissie zitten bedrijven uit de regio zoals Nagel Finance, Boelhouwer Advies, Metalak, Hotel van der Valk en ITHO Daalderop. Tweemaal per schooljaar komen de bedrijven samen met ROC Rivor om te praten over de lesinhoud van de opleiding.