Er is inmiddels wat meer informatie die we met goedkeuring van de politie met jullie kunnen delen. Gisteren is er op It’s learning een bericht geplaatst waarin gedreigd werd met een wapen. De politie heeft het zekere voor het onzekere genomen en opgeschaald.

Vanwege de dreiging werd de school ontruimd. Tegelijkertijd werd de school zichtbaar en onzichtbaar beveiligd. De politie is meteen een onderzoek gestart naar de afzender van de dreiging. Er is nog niemand aangehouden maar er zijn wel gegevensdragers (zoals computers en telefoons) in beslag genomen.

We begrijpen dat er op dit moment veel vragen zijn. Helaas kunnen we nog niet op alle vragen antwoord geven omdat het onderzoek nog loopt. De politie neemt deze zaak zeer serieus. Specialisten van de digitale opsporing onderzoeken op dit moment de in beslag genomen spullen.

Let op: verschillende radiostations berichtten eind van de middag dat onze locaties donderdag einde dag wederom dicht zouden zijn gegaan. Deze informatie is ONJUIST. Al onze locaties zijn de hele dag open geweest en studenten hebben onderwijs gevolgd.

De veiligheid van onze studenten en medewerkers staat voorop. We nemen dit soort zaken dan ook uiterst serieus en hebben daar goede afstemming over met de politie.

It’s Learning zal naar verwachting vrijdagmiddag weer beschikbaar zijn. Studenten ontvangen bericht wanneer dit platform weer gebruikt kan worden.

Vragen naar aanleiding van dit bericht kunnen worden gesteld via cvb@rocrivor.nl.

Stan Vloet,

Voorzitter College van Bestuur