De metaalstudenten waren afgelopen dagen druk in de weer met hun examenopdrachten. Onder de examenkandidaten zaten 19 studenten van Gilde Vakcollege Techniek. Zij kregen les op het technisch Vakcollege in Gorinchem, maar werden nu bij het ROC in Tiel geëx

Draaibare tafel
De niveau 2 studenten van de opleiding Constructiewerker en Basislasser kregen de opdracht om een kantelbare lasmanipulator te maken. Een draaibare tafel gemaakt van metaal die gebruikt kan worden tijdens het lassen. Een indrukwekkend bouwwerk dat bestaat uit 8 onderdelen.

19 metaalstudenten van Gilde Vakcollege geëxamineerd bij ROC Rivor

Technisch ingewikkeld
Voor de allround lassers, allround constructiewerkers en allround plaatwerkers in opleiding werd de lat hoger gelegd. Zij gingen aan de slag met een opdracht voor apparatenbouw. Op basis van constructietekeningen maakten de studenten een technisch ingewikkeld apparaat. Hiervoor bewerkten ze met diverse technieken het metaal en werd het geheel nauwkeurig aan elkaar gelast.

De studenten mogen trots zijn op hun examenwerkstukken, ze hebben er veel tijd en energie in gestoken. Nu is het aan de examinator om de punten uit te delen. Wij hopen de studenten binnenkort bij de diploma-uitreiking te zien!

19 metaalstudenten van Gilde Vakcollege geëxamineerd bij ROC Rivor