Filters

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Op welk niveau wil je studeren?

Welke leerweg wil je volgen?

Waar wil je studeren?

Mbo opleidingen niveau 4

Eindelijk is het zover! Je overweegt om een nieuwe opleiding te volgen. Je bent binnenkort klaar met een mbo niveau 2 of 3 opleiding, een havo opleiding of misschien heb je een vmbo opleiding afgerond. Nu is het tijd voor een volgende stap: een mbo opleiding niveau 4. Ook bij ROC Rivor kun je mbo opleidingen volgen op niveau 4. Wij zijn een kleine en betrokken school en dat zie je ook terug tijdens je leerweg. Persoonlijke begeleiding vinden we namelijk erg belangrijk tijdens jouw leertraject. Docenten helpen je graag op weg om het beste in jou naar boven te halen. Omdat wij zo’n kleine en betrokken school zijn, voel jij je waarschijnlijk ook snel thuis bij ons.

Middenkaderopleiding tot specialist met uitvoerende taken

Een mbo niveau 4 opleiding is het hoogst haalbare niveau binnen het mbo. Dit wordt ook wel een middenkaderopleiding genoemd. Met een mbo 4 diploma kun je aan de slag met een baan waarbij je zelfstandig specialistische en uitvoerende taken mag uitvoeren. De mbo opleidingen niveau 4 duren meestal 3 of 4 jaar. Vind je dat dat lang duurt? In sommige gevallen is het dan mogelijk om versnelde mbo opleidingen op niveau 4 te volgen. Dat wil zeggen dat studenten een tweejarige mbo opleiding niveau 4 kunnen volgen in plaats van de 3 of vier jaar. Dit geldt slechts voor enkele opleidingen. Heb je de mbo 4 opleiding afgerond en wil je graag nog doorleren? Dan kun je eventueel ook doorstromen naar een hbo opleiding.

BOL of BBL opleidingen voor mbo 4

De ROC opleidingen kunnen bij ons zowel via de BOL leerweg als via de BBL leerweg gevolgd worden. Een BBL opleiding houdt in dat je direct aan het werk gaat bij een erkend leerbedrijf. Tijdens een BOL opleiding ga je wel nog elke dag naar school en doe je de praktijkervaring op tijdens een stage bij een erkend leerbedrijf. Houd er wel rekening mee dat niet elke opleiding aangeboden wordt via de BBL of BOL leerweg. De opleiding Uitvoerder niveau 4 kun je enkel bij ons volgen via de BBL leerweg. Net als de opleiding Logistiek Supervisor en Technisch Specialist Personenauto’s. De opleiding Legal, Insurance & HR Service Specialist is enkel te volgen via de BOL leerweg. Houd daar bij het maken van een keuze in ieder geval rekening mee.

Opleiding mbo niveau 4 volgen? Bezoek de open dag

Ben je nieuwsgierig geworden naar een opleiding en wil je graag nog meer informatie, voordat je echt aan de slag gaat? Bezoek dan ook eens onze open dag. Tijdens deze evenementen staan veel docenten en leerlingen jou te woord om alle vragen te beantwoorden en om je meer informatie te geven over onze opleidingen. Zo weet je ook hoe andere leerlingen de tijd op onze school ervaren. We vinden het tenslotte belangrijk dat jij je thuis voelt bij ons!

Erkende mbo-opleidingen

Wil je een mbo-opleiding volgen op een kleine en betrokken school? Dan is ROC Rivor de juiste keuze voor jou! Bij ons krijg je goed onderwijs in een kleine, betrokken school. Persoonlijke begeleiding vinden we belangrijk. Onze docenten kennen je goed en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Omdat we een kleine en betrokken school zijn, voel je je vast ook snel thuis.

Erkende mbo-opleidingen op verschillende niveaus

Onze erkende mbo-opleidingen kun je volgen op verschillende niveaus. De keuze voor het niveau hangt natuurlijk af van je vooropleiding. Bij ROC Rivor kun je een mbo-opleidingen volgen op vier niveaus. Mbo niveau 4 opleidingen worden ook wel middenkaderopleidingen of specialistenopleidingen genoemd. Mbo niveau 3 opleidingen zijn ook wel de vakopleidingen. Ga je een mbo niveau 2 opleiding volgen, dan noemen we dat ook wel een basisberoepsopleiding. Tot slot kun je een mbo niveau 1 opleiding volgen, dan volg je ook wel een assistentenopleiding. De duur van de opleidingen varieert. Volg je een mbo opleiding op niveau 1 of 2, dan duurt de opleiding tussen de 1 en 2 jaar. Een mbo opleiding op niveau 3 of 4 duurt 2 tot 4 jaar. De exacte duur van de opleiding, is per opleiding ook verschillend.

ROC opleidingen via de BOL of BBL leerweg

De keuze voor een opleiding kan al vrij lastig zijn, maar daarnaast kun je ook nog kiezen hoe je de leerweg invult. Wil je graag leren via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of kies je toch liever voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL)? De manier van leren is verschillend, maar de diploma’s zijn uiteraard wel gelijk. Niet voor alle opleidingen geldt dat de opleiding via BOL of BBL te volgen is.

Kies je voor een BOL-opleiding dat ga je de hele week naar school. Ben je nog niet toe aan werken en vind je het vooral leuk om eerst nog een aantal jaar te leren, dan is dit de perfecte keuze. Praktijkervaring doe je uiteindelijk wel op tijdens je stage. Hoe vaak je stage moet lopen, hangt af van de opleiding die je kiest.

Vind je het toch prettig om direct werkervaring op te doen en kijk je er naar uit om aan het werk te gaan? Wil je liever niet de hele week in de schoolbanken zitten? Dan is een BBL-opleiding de juiste keuze voor jou. In de meeste gevallen werk je vier dagen in de week en ga je één dag per week naar school. Praktijkervaring doe je dan op tijdens de werkdagen bij een leerbedrijf. Op school krijg je theorielessen over het vak en leg je natuurlijk ook de examens af.

Erkende mbo-opleidingen in Tiel

De keuze voor een mbo-opleiding kan lastig zijn. Je bent nog jong en er komt veel op je af. Dan zijn er ook nog ontzettend veel verschillende opleidingen waar je uit kunt kiezen. Daarom organiseren wij een aantal keer per jaar een open dag of een informatieavond, zodat je kennis kunt maken met onze kleine, betrokken school. De docenten en leerlingen vertellen je graag alles over de opleidingen en beantwoorden graag je vragen. We vinden het belangrijk dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle opleidingen. Kijk snel verder en kom gerust eens bij ons langs in Tiel!