Praktijklab

Opdrachten en projecten voor bedrijven door studenten

Opdrachten en projecten voor bedrijven door studenten

Het Praktijklab van de Academie voor Ondernemerschap en Dienstverlening is een projectbureau binnen ROC Rivor gerund voor, door en met studenten. Een leerbedrijf om studenten van het ROC nóg beter voor te bereiden op de praktijk. En om creativiteit, kennis, vaardigheden en ondernemerschap te ontwikkelen. In het Praktijklab leren ze hoe het is om aan opdrachten en projecten te werken voor echte klanten.

Begeleiding

De studenten worden begeleid door praktijkcoaches. Dit zijn docenten van ROC Rivor en ondernemers uit de regio. De praktijkcoaches en ondernemers brengen projecten en opdrachten in waar de studenten mee aan de slag gaan. Maar de studenten worden ook gestimuleerd om zelf eigen opdrachten te werven voor het Praktijklab.

Opleidingen

De studenten die in het Praktijklab werken aan projecten en opdrachten volgen verschillende opleidingen binnen de academie voor Ondernemerschap en Dienstverlening. Alle opdrachten worden toegespitst op de opleiding van de studenten.

Media en vormgeving
Studenten van de opleidingen media en vormgeving ontwikkelen huisstijlen, logo’s, websites, app’s, animaties, presentaties, brochures en e-magazines. De studenten en docenten volgen voortdurend de laatste ontwikkelingen en trends op hun vakgebied.

ICT
Het inventariseren van de informatiebehoefte van een afdeling of van een heel bedrijf. Het ontwikkelen van een functioneel of technisch ontwerp voor een nieuw systeem of applicatie. Het doen van een pakketselectie voor een nieuw informatiesysteem. Het helpen uitrollen en testen van een nieuwe applicatie of systeem. Studenten ICT ondersteunen bedrijven bij dit soort actuele bedrijfsvraagstukken.

Recreatie en toerisme
Een event organiseren zoals een klantendag, een relatie-evenement, congres of een productpresentatie. Studenten kunnen bedrijven ondersteunen bij de voorbereiding en de uitvoering van een evenement.

Economie en administratie (commercieel en secretarieel)
Een marktonderzoek, sales promotie, campagne of een belactie onder prospects. Typisch projecten die studenten van de opleidingsrichtingen Commercieel en Secretarieel voor bedrijven kunnen uitvoeren.

Stimuleringsfonds van de Rabobank

De ledenraad van Rabobank West Betuwe heeft ROC Rivor een bijdrage toegekend van € 50.000,- uit het Coöperatief Stimuleringsfonds. De bijdrage uit het fonds wordt (met name) gebruikt om de organisatie van het Praktijklab te versterken (inregelen projectbureau en projectmanagement methodiek) en om meer opleidingen van ROC Rivor te laten deelnemen. Te starten met opleidingen van de Academie voor Zorg en Welzijn.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Praktijklab? Neem eens een kijkje op de website van het Praktijklab. Hier kun je ook ervaringen van opdrachtgevers lezen en natuurlijk een project aanmelden.

sluiten