Hoe ziet de cursus Praktijkdiploma Boekhouden eruit?

Hieronder vindt u relevante informatie over de cursus Praktijkdiploma Boekhouden.

Voor wie?
Wilt u meer kennis van administratie, kostprijsberekeningen of financiering hebben of bent u al werkzaam in een financieel-administratieve functie en wilt u verder geschoold worden dan is de cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) voor u een goede keus.

Duur
De cursus duurt 1 jaar. Deze wordt gegeven op de maandagavond van 18.30 uur tot 21.45 uur.

Doel
Met het diploma Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) kunt u gaan werken in een financieel administratieve functie. Het diploma is één van de meest gevraagde diploma’s in het administratieve werkveld. U kunt in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding uitvoeren. Ook in grote organisaties bent u een waardevolle kracht als assistent van de administrateur of controller.

Gemiddelde groepsgrootte
12 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.

Kosten
Cursusgeld: €550,- per half jaar
Leermiddelen: €125,- (indicatie)
Examengelden zie associatie.nl

Start
2 september 2019 en 3 februari 2020

Locatie
Bachstraat 1, Tiel

Aanmelden
U kunt u aanmelden voor deze cursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor.

De cursus Praktijkdiploma Boekhouden bestaat uit 3 onderdelen.

Bedrijfsadministratie niveau 4
Met het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 bent u in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen. Een flinke stap in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding.

Kostencalculatie niveau 4
Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich dit tot de verkoopprijs? Met het Associatiecertificaat Kostprijscalculatie niveau 4 op zak, geeft u moeiteloos antwoord op deze vraag. U weet hoe u kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent. U hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. Door de focus op het toepassen van de theorie, kunt u direct de geleerde materie in de praktijk brengen. Met het diploma Kostencalculatie niveau 4 kan de (toekomstig) financieel administrateur zelfstandig deze taken uitvoeren.

Financiering niveau 4
Met Financiering niveau 4 hebt u de belangrijkste theorie paraat met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. U kunt berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen. Door de focus op theorie kunt u in de praktijk altijd op uw kennis terugvallen en met vertrouwen solliciteren op uw favoriete baan.

Studiebelasting
De cursus wordt gegeven op maandagavond. In de eerste helft van het jaar volgt u het onderdeel Bedrijfsadministratie. In het tweede deel van het jaar volgt u de onderdelen Kostencalculatie en Financiering. De studiebelasting is afhankelijk van uw vooropleiding, motivatie en huidige werksfeer. Deze kan variëren van 1 tot 2 dagdelen naast de cursusavond.

De examens worden buitenschools per computer afgenomen en u kunt zelf aangeven wanneer u het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. U kunt een plaats uitzoeken die bij u in de buurt ligt. Meer informatie over de examendata vindt u op associatie.nl.

  • Om goed deel te kunnen nemen aan de lessen is het van belang om over voldoende financieel-administratieve kennis te beschikken. Indien u hierover twijfelt, kunt u voor advies contact opnemen met de docent.
  • Diploma Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) worden aangeraden maar is niet verplicht.
  • Er zijn geen specifieke toelatingseisen om deel te nemen aan de PDB-examens.
  • Bent u in bezit van één van de PDB cijferlijsten: financiële administratie, kostprijscalculatie, bedrijfseconomie of periodeafsluiting? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de overgangsregeling.
Overleggen over de boekhouding

Meer informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden voor deze Boekhoudcursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met docent Jos Steur via jossteur@rocrivor.nl.