Hoe ziet de vervolgcursus Hout- en Marmerimitatie eruit?

Hieronder vindt u relevante informatie over de vervolgcursus Hout- en Marmerimitatie.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen, van particulier tot professionele schilder, die het ambachtelijk naschilderen van hout en marmer wil leren.

Duur
5 avonden van 3 uur

Doel
U gaat verder met hout- en marmerimitatie technieken die u in de basiscursus heeft geleerd. U leert het karakter, de structuren en kleuren van Eiken en Wit marmer na te schilderen. Na afronding van deze cursus kunt u deelnemen aan de gevorderdencursus.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse hout- en marmerimitatie cursussen met elkaar gecombineerd).

Kosten
Cursusgeld: €245,-
Leermiddelen: €135,- voor benodigd gereedschap. Indien u dit gereedschap al in huis hebt, hoeft u dit niet nogmaals aan te schaffen.

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen

In de vervolgcursus leert u drie hout- en marmersoorten imiteren. De technieken die u leert zijn:

  • Imitatie van Eiken draad
  • Imitatie van Eiken klos
  • Imitatie van Wit marmer

U maakt van Eiken en Wit marmer een paneel van circa 600 x 800 mm, welke u mee naar huis kunt nemen. De benodigde ondergrondpanelen worden door ROC Rivor verstrekt. Ook aan het verzorgen van gereedschap wordt aandacht besteed.

Deze cursus kan gevolgd worden door cursisten die de basiscursus Hout- en Marmerimitatie hebben afgerond.

Meer informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden voor deze Hout- en Marmerimitatie cursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met docent Gerrit Kamperman via gerritkamperman@rocrivor.nl.