Hoe ziet de gevorderdencursus Hout- en Marmerimitatie eruit?

Hieronder vindt u relevante informatie over de gevorderdencursus Hout- en Marmerimitatie.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen, van particulier tot professionele schilder, die het ambachtelijk naschilderen van hout en marmer wil leren.

Duur
10 avonden van 3 uur

Doel
U gaat verder met hout- en marmerimitatie technieken die u in de basis- en vervolgcursus heeft geleerd. En leert het karakter, de structuren en kleuren van 1 of 2 houtsoorten en 1 of 2 marmersoorten naar keuze na te schilderen. U kunt deze cursus indien gewenst meerdere keren volgen om meer ervaring op te doen.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse hout- en marmerimitatie cursussen met elkaar gecombineerd).

Kosten
Cursusgeld: €395,-
Leermiddelen: €135,- voor benodigd gereedschap. Indien u dit gereedschap al in huis hebt, hoeft u dit niet nogmaals aan te schaffen.

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen

In deze cursus kunt u kiezen om enkele van de volgende technieken te leren:

  • Imitatie van Eiken draad, klos en spiegel
  • Imitatie van Teak
  • Imitatie van Grenen
  • Imitatie van Mahonie
  • Imitatie van Wit marmer
  • Imitatie van Napoleon Rouge
  • Imitatie van Porte-d’Or
  • Imitatie van Ver-de-mer

U maakt 1 of 2 houtimitaties en 1 of 2 marmerimitaties op een paneel van circa 600 x 800 mm, welke u mee naar huis kunt nemen. Ook aan het verzorgen van gereedschap wordt aandacht besteed. De benodigde ondergrondpanelen worden door ROC Rivor verstrekt. Om deze panelen voor te bereiden geeft u bij aanmelding de 2 hout- en 2 marmersoorten op die u wilt imiteren tijdens de cursus.

Deze cursus kan gevolgd worden door mensen die al enige ervaring hebben in hout- en marmerimitatie of die basis- en vervolgcursus hebben gevolgd.

U ontvangt na afronding van de gevorderdencursus een certificaat.

Meer informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden voor deze Hout- en Marmerimitatie cursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met docent Gerrit Kamperman via gerritkamperman@rocrivor.nl.