Hoe ziet de basiscursus Hout- en Marmerimitatie eruit?

Hieronder vindt u relevante informatie over de basiscursus Hout- en Marmerimitatie.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen, van particulier tot professionele schilder, die het ambachtelijk naschilderen van hout en marmer wil leren.

Duur
5 avonden van 3 uur

Doel
U leert het karakter, de structuren en kleuren van diverse hout- en marmersoorten natuurgetrouw na te schilderen. Na afronding van deze cursus kunt u deelnemen aan de vervolgcursus.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse hout- en marmerimitatie cursussen met elkaar gecombineerd).

Kosten
Cursusgeld: €175,-
Leermiddelen: €135,- voor benodigd gereedschap. Indien u dit gereedschap al in huis hebt, hoeft u dit niet nogmaals aan te schaffen.

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen

In de basiscursus maakt u kennis met het imiteren van twee hout- en marmersoort. De technieken die u leert zijn:

  • Imitatie van Teakhout
  • Imitatie van Napoleon-gris

U maakt een Teak en Napoleon-gris paneel van circa 600 x 800 mm, welke u mee naar huis kunt nemen. De benodigde ondergrondpanelen worden door ROC Rivor verstrekt. Ook aan het verzorgen van gereedschap wordt aandacht besteed.

Er zijn geen specifieke toelatingseisen om deel te nemen aan deze cursus.

Meer informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden voor deze Hout- en Marmerimitatie cursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met docent Gerrit Kamperman via gerritkamperman@rocrivor.nl.