Hoe ziet een cursus Hout- en Marmerimitatie eruit?

Uitgangspunt bij een hout- of marmerimitatie is dat het uiteindelijke resultaat niet van het echte materiaal te onderscheiden is. Vooral dure en/of niet meer of moeilijk te verkrijgen hout- en marmersoorten worden geïmiteerd. Houtimitaties worden onder andere toegepast voor deuren, kasten, kerkbanken, lambriseringen, en schouwen. Marmerimitaties voor lambriseringen, vloeren, pilaren en schoorsteenmantels.

Voor wie?
De cursussen zijn er voor iedereen, van particulier tot professioneel schilder, die het ambachtelijk imiteren, schilderen van hout en marmer wil leren.

Duur
5 tot 10 avonden van 3 uur

Doel
U leert het karakter, de structuren en kleuren van diverse hout- en marmersoorten natuurgetrouw na te schilderen.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse hout- en marmerimitatie cursussen met elkaar gecombineerd).

Kosten
Cursusgeld: minimaal €175,- en maximaal €395,-
Leermiddelen: €135,- voor benodigd gereedschap. Indien u dit gereedschap al in huis hebt, hoeft u dit niet nogmaals aan te schaffen.

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen

U leert onder andere de volgende marmer- en houtimitatietechnieken:

  • Eiken
  • Teak
  • Grenen
  • Mahonie
  • Wit marmer
  • Ported’Or
  • Napoleon
  • Rouge ver-de-mer

U maakt zelf een hout- en/of marmerimitatie op een paneel, welke u mee naar huis kunt nemen. Ook aan het verzorgen van gereedschap wordt aandacht besteed. De benodigde ondergrondpanelen worden door ROC Rivor verstrekt.

Om deel te nemen aan de basiscursus zijn er geen specifieke toelatingseisen. Voor de vervolgcursus is de basiscursus vereist. Daarna kunt u doorstromen naar de gevorderdencursus.

U ontvangt na afronding van de gevorderdencursus een certificaat.

Meer informatie en aanmelding

U kunt u aanmelden voor een Hout- en Marmerimitatie cursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met docent Gerrit Kamperman via gerritkamperman@rocrivor.nl.