Bezoek de Open Dag!

20 juni van 18:30 tot 20:30 in Tiel
Kom langs

Hoe ziet de vervolgcursus Glas in Lood eruit?

Hieronder vindt u relevante informatie over de vervolgcursus Glas in Lood.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor glaszetters en hobbyisten die het maken en/of herstellen van glas in lood willen leren. Een rijk gevulde cursus met veel ruimte voor eigen werk. Hebt u een passie voor glas in lood en wilt u een mooi glas-in-loodraam leren maken? Dan is deze cursus voor u een must!

Duur
5 dinsdagavonden van 3 uur

Doel
Na afloop van deze cursus bent u in staat om een eenvoudig glas-in-loodraam met rechte, schuine en gebogen lijnen te maken. Na de vervolgcursus kunt u doorstromen naar de gevorderdencursus.

Gemiddelde groepsgrootte
Groepen bestaan gemiddeld uit 6 deelnemers. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen (indien nodig worden de diverse Glas in Lood cursussen met elkaar gecombineerd).

Kosten
Cursusgeld: € 245,-
Leermiddelen: Deze cursus wordt aangeboden inclusief materiaal en gereedschap. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Start
1 september en 1 februari

Locatie
Poppenbouwing, Geldermalsen

Tijdens deze vervolgcursus glas in lood gaat u verder met hetgeen u geleerd hebt in de basiscursus. U leert de glas in lood technieken:

  • Knippen van papiersjablonen.
  • Glassnijden / zagen in gebogen en schuine vormen.
  • Gebogen en schuine glasvormen in het lood plaatsen.

U maakt één glas-in-loodraam van circa 380 x 500 mm, welke u mee naar huis kunt nemen.

Deze cursus kan gevolgd worden door cursisten die de basiscursus Glas in lood hebben afgerond.

Na afronding van de cursus met voldoende resultaat ontvangt u een certificaat.

U kunt voor uw eigen glas-in-lood-raam kiezen uit vijf voorbeeldtekeningen. Hieronder ziet u voorbeelden van het type raam dat u kunt maken tijdens deze cursus.

Glas in Lood Vervolg voorbeeld

Meer informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden voor deze Glas in Lood cursus door het aanmeldformulier te downloaden en ingevuld te sturen naar ROC Rivor. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met docent Jan Kuiper via jankuiper@rocrivor.nl.