Echte projecten langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Het Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) is een stichting die is opgericht door ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied en Kunstfort Asperen. Het is een samenwerkingsverband van gemeente, provincie, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In dit leerwerkbedrijf kunnen studenten werkervaring opdoen door (samen) te werken aan echte projecten langs de waterlinie. Het Leerwerkbedrijf NHW sluit daarbij aan op de vraag van de regionale arbeidsmarkt.

Fort Vuren Nieuwe Hollandse Waterlinie

Project bij Fort Vuren

In opdracht van de Provincie Gelderland hebben studenten van ROC Rivor en Bouwmensen Rivierengebied de wandelpad rondom Fort Vuren ontsloten:

  • Studenten Middenkaderfunctionaris Bouw ontwierpen de wandelroute onder leiding van hun docent en in overleg met de provincie. Ook schreven ze een plan van aanpak voor de herinrichting van de entree van het fort. Ze bedachten om door middel van een houten trap in het talud een mooie toegang tot het wandelpad te maken. Deze trap verbindt het wandelpad met de entree van het fort.
  • Studenten Allround Timmerman maakten de houten trap onder leiding van hun leermeester in de werkplaats van Opleidingscentrum Rivierengebied. De trap is circa 6 meter lang , heeft 16 treden en bijbehorende leuningen. Een mooie uitdaging voor de studenten, want er komt veel kijken bij het maken van zo’n trap:
    • berekenen van de werkelijke maten
    • bewerken van het hout
    • de uiteindelijke plaatsing op locatie.

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met De Ruiter Bouw uit Deil.

Student bewerkt hout voor trap bij Fort Vuren, een project van Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Meer informatie

Wil je meer weten over Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie? Neem eens een kijkje op de website van het leerwerkbedrijf. Hier kun je meer lezen over de projecten waar de studenten aan hebben deelgenomen.