Become aware of the world around us!

Since 2016 ROC Rivor has taken part in international partnership projects. ROC Rivor’s International Office is happy to help and advise you prior to, during and after your international experience.

Internationaal is de toekomst

Nederland is klein en de grenzen vervagen. Tiel ligt op korte afstand van de grens met Duitsland en België en een groot aantal bedrijven in regio Rivierenland opereert op internationaal niveau. In het werkveld kom je steeds vaker klanten en collega’s tegen die niet uit Nederland afkomstig zijn. De samenwerking en wisselwerking met de wereld buiten de school, op internationaal niveau, wordt steeds belangrijker.

Met ROC Rivor naar het buitenland

Wij vinden het belangrijk dat studenten de gelegenheid krijgen om internationale ervaringen op te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder:

  • Buitenlandse stage
  • Deelname aan internationale projecten
  • Uitwisseling met buitenlandse student
  • Beroepenwedstrijden in samenwerking met buitenlandse scholen en bedrijven

Om dit mogelijk te maken heeft ROC Rivor sinds 2016 internationalisering in het beleid opgenomen. Hierin is vastgesteld dat niet alleen studenten, maar ook medewerkers van het ROC de kans hebben om over de grens kennis en ervaring op te doen. Zo kunnen docenten bijvoorbeeld inspiratie opdoen bij buitenlandse collega’s om zo studenten goed voor te bereiden op hun internationale ervaring. De ‘International Office’ van ROC Rivor coördineert alle internationale activiteiten.

Internationalisering in het klaslokaal

Voor sommige studenten is écht over de grens gaan nog een stap te ver. Maar dat wil niet zeggen dat internationalisering niet mogelijk is. Je kunt namelijk ook leren van internationalisering ‘at home’, oftewel gewoon in een klaslokaal. Dan kun je denken aan:

  • Leren via een internationaal platform.
  • Digitaal contact met een school in het buitenland.
  • Interculturele keuzedelen.

Partners

Internationalisering bij ROC Rivor wordt mede mogelijk gemaakt door de partners:

  • Erasmus+: om een beurs aan te vragen om bijvoorbeeld een deel van de kosten van internationale reizen te financieren.
  • Euregio: faciliteert uitwisselingen, internationale projecten en ‘buddy scholen’ net over de grens.
  • eTwinning: faciliteert internationalisering ‘at home’ via een e-learning platform voor scholen in het binnen- en buitenland.

Meer informatie

Voor meer informatie over internationalisering kun je contact opnemen met het International Office van ROC Rivor via internationaloffice@rocrivor.nl.