Startacademie
: Entreeopleidingen / Educatie

De Startacademie bestaat uit Entreeopleidingen en Educatie.

Onze Entreeopleidingen geven (jong)volwassenen letterlijk de kans op een nieuwe start. Je ontdekt welke beroepen er zijn, wat goed bij je zou passen én hoe je hier zelf werk van kunt maken. Dit doe je niet met je armen over elkaar: je gaat actief aan de slag.

Bij Educatie kunnen volwassenen terecht voor het aanleren of verbeteren van de Nederlandse taal. Het aanbod bestaat uit diverse opleidingstrajecten op maat voor zowel groepen als individuele studenten. De Startacademie gaat daarbij altijd uit van de behoefte en talent van de student en/of groep.

Startacademie: Entreeopleidingen / Educatie

Entreeopleidingen


Ontdek wat je wilt
Je gaat eropuit, probeert verschillende dingen uit. Je kijkt wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen gaan we op zoek naar je talenten en daar geven we dan richting aan. Je gaat vooral ervaren door te doen. Daarom ga je je de eerste 10 tot 15 weken oriënteren op verschillende beroepsrichtingen.

Een succesvolle start
Je start bij ons met een beroepskeuzeprogramma. Dit betekent dat je in alle Entreeopleiding richtingen les krijgt. Vanaf de tweede periode (in november) ga je 2 dagen per week stage lopen. Na de kerstvakantie krijg je les in de door jou gekozen richting. Daarbij blijven we je begeleiden en ondersteunen met extra vakken. Met je Entreeopleiding op niveau 1 werk je naar een succesvolle start toe. Van werk of een vervolgopleiding op niveau 2.

Je kunt snel verder
Bij ons kun je laten zien dat je het aankunt. Dat je goed kan werken in een team, dat je een actieve werkhouding hebt, dat je talenten hebt en er meer van wilt maken. Je gaat voor een diploma (AKA) en leert dingen waar je echt iets aan hebt. Je kunt snel verder met de opleiding die op jouw lijf is geschreven. Je leert de vaardigheden die je nodig hebt in een baan. Onze studenten kunnen aan het eind van de Entreeopleiding dan ook trots zijn op wat ze hebben bereikt.

Veel begeleiding
Het is intensief, maar je staat er niet alleen voor. Bij onze Startacademie kun je rekenen op veel begeleiding en betrokken docenten. We bieden een duidelijke structuur en een prettige locatie. Als het nodig is, zorgen we ervoor dat je taal en rekenen kunt bijspijkeren en je werkt aan je houding en studievaardigheden.

Voor wie?
Wanneer is de Startacademie iets voor jou? Als je vmbo hebt gedaan, maar nog geen diploma hebt gehaald. Of als je na praktijkonderwijs meer wilt leren. Via onze Startacademie kun je alsnog een diploma op niveau 1 halen, meer leren én verder komen in je leven. Of je nu zo snel mogelijk aan de slag wilt of dat je verder wilt met een beroepsopleiding die bij je past.
 

Educatie


Opleidingstrajecten op maat
ROC Rivor biedt volwassenen in de regio veel mogelijkheden voor het volgen van diverse opleidingen en cursussen, zoals inburgering, alfabetisering en onder meer het opfrissen en verbeteren van de Nederlandse taal. De Startacademie biedt opleidingstrajecten op maat voor groepen en de individuele student. De Startacademie gaat uit van de behoefte of het talent van de student of de groep.

Zijn er vragen?
Neem dan contact op met Educatie via educatie@rocrivor.nl of door te bellen naar 0344-656200 en te vragen naar een van de medewerkers van Educatie.
 

sluiten