Mag ik vanaf 15 juni weer naar school?

Vanaf 15 juni wordt er een deel van de lessen weer op school gegeven, maar daarnaast blijf je ook nog steeds online lessen volgen (onderwijs op afstand). Dit blijft in ieder geval zo tot de zomervakantie. De school mag namelijk nog niet helemaal open, omdat er dan te veel mensen aanwezig zijn en we geen 1,5 meter afstand kunnen houden.De overheid heeft bepaald dat maximaal 20% van de totale capaciteit van het gebouw bezet mag zijn. Dat geldt voor al onze locaties. Kijk daarom goed op je rooster welke lessen je hebt en waar je die hebt (op school of online). Is er op je rooster een lokaalnummer aangegeven? Dan vindt die les op school plaats. Staat er geen lokaalnummer bij? Dan wordt de les online gegeven.

Welke maatregelen zijn er op school?

Handig om te weten: als je weer naar school komt, gelden de volgende maatregelen:

  • Hygiëne: op alle locaties van ROC Rivor is het belangrijk dat je je aan de hygiënemaatregelen houdt. Deze maatregelen worden duidelijk op school gecommuniceerd en staan ook op It's Learning.
  • Registratie: op elke locatie mag een max. aantal mensen in het pand aanwezig zijn. Daarom vragen wij iedereen bij binnenkomst én vertrek zijn naam te noteren

Ik kom met het OV, naar school, kan dat gewoon?

Voor reizen met het OV gelden aangepaste maatregelen voor studenten, om zo grote drukte te voorkomen. Studenten mogen daarom niet in de spits reizen. De lessen die je op school hebt, vinden dan ook voornamelijk plaats tussen 11.00 en 15.00 uur (en eindigen soms na 20.00 uur), zodat je buiten de spits kunt reizen. We roepen op om zoveel mogelijk het OV te mijden en als het kan lopend, met de fiets of auto te komen. Misschien kun je je laten afzetten, dat voorkomt ook eventuele parkeerproblemen.

Reis je met het OV? Houd je dan ook aan de richtlijnen (mondkapje) en instructies in het voertuig.

Ik heb binnenkort examens, gaan die door?

Inmiddels worden er weer examens afgenomen. In verband met het coronavirus staat veiligheid voorop bij alle examens die plaatsvinden. We volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM. Er gelden op school daarom tijdens de examens aangepaste maatregelen. Hierover ben je door de opleiding al geïnformeerd. Volg de aanwijzingen van de medewerkers van ROC Rivor op, zodat iedereen veilig aan de examens kan deelnemen.

Gaan mijn lessen door?

Ja je lessen gaan door. Op school of online. Bekijk goed in je rooster welke lessen je hebt en waar je die hebt (op school of online). Is er op je rooster een lokaalnummer aangegeven? Dan vindt die les op school plaats. Staat er geen lokaalnummer bij? Dan wordt de les online gegeven.

Ervaar je problemen met thuis studeren?

Misschien vind je het soms best moeilijk om thuis te studeren. Dat is helemaal niet erg. Ervaar je hier problemen mee, praat daar dan over met je slb-er of mentor. We proberen je altijd zo goed mogelijk te helpen!
Is het voor jou vanwege je thuissituatie niet mogelijk om rustig te studeren? Geef dit dan aan bij je slb-er of mentor. Dan zorgen we ervoor dat je op school (locatie Bachstraat) in alle rust aan je opdrachten kunt werken.

Hoe blijf ik zo goed mogelijk op de hoogte?

Houd It's Learning, de website en je schoolmail goed in de gaten voor informatie over het coronavirus en ROC Rivor.

Daarnaast wordt er ook informatie gecommuniceerd op de social media kanalen van ROC Rivor.

Moet ik naar stage?

Stages gaan gewoon door zolang je welkom blijft bij je stagebedrijf. Als je stagebedrijf aangeeft dat je uit voorzorg niet meer welkom bent, dan respecteren we dat. Neem hierover contact op met je bpv-begeleider.

Ik heb een intake, gaat deze door?

De intakes vinden niet meer op school plaats, maar alleen nog online/telefonisch. Intakes gaan dus nog steeds door.

Ik wil volgend jaar starten met een mbo-opleiding, maar ik heb nog vragen?

Informatie over onze mbo-opleidingen, meeloopdagen en studiekeuze advies lees je hier.

Hoe voorkom je verspreiding van het coronavirus?

Het is belangrijk om alert te zijn en de nodige hygiënemaatregelen te nemen. De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Houd 1,5 meter afstand tussen elkaar
  • Stop met handen schudden
  • Was je handen regelmatig, bekijk hier handige tips!
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Wanneer moet je contact opnemen met je huisarts?

Je moet contact opnemen met je huisarts als je koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) en de afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest en/of de afgelopen twee weken in contact bent geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus. Kijk voor de meeste recente adviezen de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Kom je terug van een vakantie uit het buitenland?

Kom je terug van een vakantie uit het buitenland? Kijk dan op de site van RIVM voor actuele informatie over het virus: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Check via www.nederlandwereldwijd.nl/ en www.lcr.nl/nieuws of je in een risicogebied bent geweest.

Kom je uit een risicogebied en heb je koorts of ben je de afgelopen twee weken in contact geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus? Dan ben je verplicht contact op te nemen met je huisarts.

Waar kan ik terecht met vragen over het coronavirus?

Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij het crisisnummer van de overheid: 0800 1351.