Wat als de maatregelen van het coronavirus verlengd worden?

Dinsdagavond 31 maart is de persconferentie omtrent het verlengen van de maatregelen rondom het coronavirus. Graag laten we hierbij weten dat we jullie zo snel mogelijk, maar ook zorgvuldig zullen informeren over de gevolgen voor het onderwijs bij ROC Rivor. Studenten en medewerkers worden hier woensdag 1 april (einde middag) over geïnformeerd. Houd dus vooral je studentenmail en It’s learning in de gaten.

Ik heb binnenkort examens, gaan die door?

Alle examens t/m 6 april gaan niet door. Onder examens verstaan wij:

  • (praktijk) examens
  • Online examens
  • VAVO-examens
  • CITO examens

Deze examens gaan we plannen voor de periode na 6 april. Je ontvangt hier nog informatie over. Blijf It’s learning, onze website en je studentenmail in de gaten houden voor actuele informatie.

Gaan mijn lessen door?

Het kabinet heeft zondag 15 maart naar aanleiding van het crisisberaad besloten om met ingang van 16 maart alle scholen in Nederland te sluiten en daar waar mogelijk het onderwijs op afstand vorm te geven. Dit betekent voor ROC Rivor dat er vanaf maandag 16 maart t/m 6 april geen onderwijs (lessen) meer plaatsvindt op onze locaties. Studenten hoeven niet naar school te komen.

Wat is onderwijs op afstand?

Omdat je niet meer naar school komt om lessen te volgen, bekijken we per opleiding hoe we op afstand contact met je kunnen houden, zodat je geen of zo min mogelijk achterstand oploopt. Er zal dus op een andere manier invulling aan het onderwijs worden gegeven. Je krijgt bijvoorbeeld opdrachten mee om thuis te maken. Meer informatie hierover volgt via je opleiding.

Hoe blijf ik zo goed mogelijk op de hoogte?

Houd It's Learning, de website en je schoolmail goed in de gaten voor informatie over het coronavirus en ROC Rivor.

Daarnaast wordt er ook informatie gecommuniceerd op de social media kanalen van ROC Rivor.

Moet ik naar stage?

Stages gaan gewoon door zolang je welkom blijft bij je stagebedrijf. Als je stagebedrijf aangeeft dat je uit voorzorg niet meer welkom bent, dan respecteren we dat. Neem hierover contact op met je bpv-begeleider.

Zijn de schoolgebouwen ook dicht?

De schoolgebouwen blijven vooralsnog open voor de medewerkers. Studenten zijn alleen welkom om belangrijke spullen uit de kluisjes te halen. Daarna moeten de studenten het gebouw direct verlaten.

Ik heb een intake, gaat deze door?

De intakes vinden niet meer op school plaats, maar alleen nog online/telefonisch. Intakes gaan dus nog steeds door.

Ik wil volgend jaar starten met een mbo-opleiding, maar ik heb nog vragen?

Informatie over onze mbo-opleidingen, meeloopdagen en studiekeuze advies lees je hier.

Hoe voorkom je verspreiding van het coronavirus?

Het is belangrijk om alert te zijn en de nodige hygiënemaatregelen te nemen. De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Houd 1,5 meter afstand tussen elkaar
  • Stop met handen schudden
  • Was je handen regelmatig, bekijk hier handige tips!
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Wanneer moet je contact opnemen met je huisarts?

Je moet contact opnemen met je huisarts als je koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) en de afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest en/of de afgelopen twee weken in contact bent geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus. Kijk voor de meeste recente adviezen de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Kom je terug van een vakantie uit het buitenland?

Kom je terug van een vakantie uit het buitenland? Kijk dan op de site van RIVM voor actuele informatie over het virus: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Check via www.nederlandwereldwijd.nl/ en www.lcr.nl/nieuws of je in een risicogebied bent geweest.

Kom je uit een risicogebied en heb je koorts of ben je de afgelopen twee weken in contact geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus? Dan ben je verplicht contact op te nemen met je huisarts.

Waar kan ik terecht met vragen over het coronavirus?

Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij het crisisnummer van de overheid: 0800 1351.