Het oriëntatiejaar is interessant voor jou als je interesse hebt in Techniek, ICT en Bouw en dit schooljaar:

  • op de havo het vierde jaar niet hebt gehaald en liever niet alle vakken opnieuw wilt doen;
  • voor je havo-examen bent gezakt en liever niet opnieuw havo 5 wilt doen maar wel je havo-diploma wilt halen;
  • je vmbo-tl-diploma haalt of al eerder hebt gehaald en in schooljaar ’22-’23 graag wilt starten met de opleiding Smart Building, of nog niet precies weet welke opleiding je wilt doen.

Lever je bijdrage aan een duurzame toekomst in uitdagende banen met doorgroeimogelijkheden!

Voor de energietransitie zijn extra veel mensen nodig om huizen en gebouwen te ontwerpen, te bouwen of te renoveren met duurzame aanpassingen en energiesystemen. Jonge mensen die hun bijdrage willen leveren aan een duurzame gebouwde omgeving, zijn dan ook meer dan welkom. Je kunt erop rekenen dat je een baan krijgt met mogelijkheden om je door te ontwikkelen!

Student legt wat uit

Veel regionale partijen doen mee

ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied, Installatiewerk Midden samen met bedrijven als De Vree en Sliepen Tiel, Van Dillen Bouw Culemborg, Dormakaba Dodewaard, Duin Energieadvies Geldermalsen en anderen bieden een breed programma aan met een combinatie van:

  • volgen van havo-vakken op de VAVO, bijvoorbeeld om alsnog je havo-diploma te halen of alvast havo-vakken wiskunde en natuurkunde te doen als voorbereiding op een technische HBO opleiding;
  • mbo-niveau 3 onderwijs voor vakvaardigheden en theorie op gebied van bouw en installatietechniek;
  • project werkvoorbereider Smart Building;
  • stages en excursies bij bedrijven die aangesloten zijn bij Smart Building Rivierenland.

Sterke basis via afwisselende combinatie van theorie en praktijk

Deze interessante combinatie geeft jou een sterke basis om in het schooljaar 2022/23 te starten met de opleiding Smart Building of alsnog een andere keuze te maken.

Inschrijven

Inschrijven voor dit oriëntatiejaar kan in overleg met Wilma de Wolf, projectleider Smart Building Rivierenland, via wilma.dewolf@btechs.nl of 06 27 83 26 11.

Inschrijven via de website kan hier. Je meld je dan aan voor de opleiding Allround Timmerman niveau 3. Na jouw inschrijving komt er een intake en word je geplaats voor het oriëntatiejaar.

Het is mogelijk je in te schrijven tot 23 augustus. En bij uitzondering kan het ook nog later. De introductieweken starten op 29 augustus. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Vragen?

Lijkt je dit leuk of heb je vragen? Neem dan contact op met Wilma de Wolf, projectleider Smart Building Rivierenland, via wilma.dewolf@btechs.nl of 06 27 83 26 11.

Logo's samenwerking Smart Building