Sectorinstituut Transport en Logistiek werkt voor mens en werk in transport en logistiek. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is opgericht door sociale partners in de sector om te zorgen voor voldoende instroom van nieuwe mensen én voor behoud en doorstroom van vakbekwame professionals.


Wat is BBL/Leren en werken?

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek vindt het belangrijk om jongeren een goede opleiding te geven. Maar ze moeten ook praktijkervaring krijgen. Dankzij de kennis en ervaring herkent het Sectorinstituut Transport & Logistiek welke bedrijven geschikt zijn voor jongeren om ervaring op te doen. Het Sectorinstituut Transport & Logistiek nemen de jongeren in dienst en gaan samen met hen op zoek naar een passend leerbedrijf. Het leerbedrijf begeleidt hen naar steeds meer zelfstandigheid. Dit is een manier van werken waar het leerbedrijf en de leerling veel aan hebben.

Bekijk hier de PowerPoint van het Sectorinstituut Transport & Logistiek


Waarom het Sectorinstituut Transport & Logistiek?


Het Sectorinstituut heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van leerlingen in leerwerktrajecten en is de grootste in de sector. Verder bieden wij onze leerling-werknemers:

  • Opleiding vorkheftruck (kosteloos).
  • Arbo-training (kosteloos).
  • Werkschoenen.
  • Tot 90% korting op rijopleidingen (wanneer de opleiding Chauffeur Wegvervoer wordt gevolgd).
  • Hulp bij het vinden van een leerwerkplek.
  • Na de opleiding géén verplichtingen aan het Sectorinstituut.

Bekijk hier een aantal activiteiten van Sectorinstituut Transport & Logistiek