Vragen over studiekeuzeadvies en aanmeldprocedure bij ROC Rivor

Wil je een opleiding bij ROC Rivor volgen? Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn om kennis te maken met onze school. Deze mogelijkheden zijn aangepast naar aanleiding van de maatregelen voor het coronavirus.

Ja, dat klopt. De uiterste aanmelddatum is verschoven van 1 april naar 1 mei. Als je je voor 1 mei aanmeldt, word je geplaatst bij de opleiding van je keuze, mits je aan de voorwaarden van toelating voldoet. Meld je je na 1 mei aan, dan bepaalt de school of je nog geplaatst kunt worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan helpen we je uiteraard bij het vinden van een andere opleiding.

Als je erg twijfelt over je studiekeuze, kun je altijd een gesprek aanvragen bij je eigen decaan. Maar je bent ook bij ons van harte welkom voor een studiekeuze adviesgesprek. Je kunt je daarvoor aanmelden door dit formulier in te vullen. Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact met je opgenomen.

Als je een goed beeld wil krijgen van het soort werk dat je kunt doen met een opleiding, kijk dan ook nog eens op de website Kies MBO https://www.kiesmbo.nl/. Daar vind je informatie en filmpjes over heel veel verschillende beroepen.

Alle meeloopactiviteiten hebben we helaas stop moeten zetten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. We weten nu nog niet wanneer er weer meegelopen kan worden. Als je je al hebt aangemeld voor een meeloopdag, wordt er contact met je opgenomen.

Ja, de intakegesprekken gaan door. Deze vinden echter niet op school plaats, maar gebeuren nu telefonisch of online. Je krijgt hierover bericht.

Als je je schoolexamens niet haalt en daardoor geen diploma ontvangt, heb je verschillende mogelijkheden:

  1. Je doet het examenjaar over op je school;
  2. Je kunt zonder diploma starten bij een Entreeopleiding. Meld je op tijd aan via onze website. Je ontvangt daarna een uitnodiging voor een intakegesprek waarin de mogelijkheden met jou worden besproken;
  3. Je stapt over naar het VAVO om versneld je VMBO-TL of HAVO diploma te behalen. Hier vind je meer informatie over de VAVO-opleidingen;
  4. Als je in het bezit bent van een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, kun je direct instromen bij een mbo niveau 4 opleiding. Benieuwd naar onze niveau 4 opleidingen? Klik hier.