Naam: Jons van Steenis
Leeftijd: 20 jaar
Leerjaar: 3
Opleiding: Allround Timmerman (versneld)

Wil jij net als Jons studeren bij ROC Rivor? Kom langs op onze Open Dag op 6 februari 2020 en maak kennis met de school en onze opleidingen!

Waarom heb je voor ROC Rivor gekozen?

ROC Rivor was bij mij al bekend via vrienden. Ik ben naar een Open Dag geweest en werd via Bouwmensen, dat is een leerbedrijf, aan ROC Rivor gekoppeld.

Hoe vind je het studeren bij ROC Rivor?

Wij oefenen de theorie op een online platform. Na elk hoofdstuk moet ik een opdracht uitvoeren. Dit vind ik een fijne manier van leren. In het eerste jaar heb ik mijn niveau 2 diploma afgerond en in het tweede en derde jaar rond ik mijn niveau 3 af.

In het eerste jaar van de opleiding krijg je een halve dag theorie en gaan we daarna aan de slag in de bouwplaats op school. Dit vind ik het allerleukst. Nu werk ik vier dagen bij Visser Timmer en Onderhoudswerken en ga ik één dag in de week naar school.

Heb je een tip voor aankomende leerlingen die nog een opleiding moeten kiezen?

Ga naar een Open Dag om te zien hoe de bouwplaats eruit ziet. Als je voor een opleiding in de bouw kiest en je hebt geen voorkennis, probeer dan een dagje bij een bouwbedrijf mee te lopen om te kijken hoe het is. Dit heb ik zelf ook gedaan, omdat ik geen ervaring had in de bouw. Ik heb bij JC van Kessel twee dagen meegelopen. Dit was heel leuk en zo heb ik mijn opleiding gekozen. Zo wist ik zeker dat dit bij mij past.

Opleiding Timmerman