Update 11-06-2020 - 16.30 uur

Onderwijs op school én online
Vanaf 15 juni wordt er een deel van de lessen weer op school gegeven, maar daarnaast blijf je ook nog steeds online lessen volgen (onderwijs op afstand). Dit blijft in ieder geval zo tot de zomervakantie. De school mag namelijk nog niet helemaal open, omdat er dan te veel mensen aanwezig zijn en we geen 1,5 meter afstand kunnen houden.De overheid heeft bepaald dat maximaal 20% van de totale capaciteit van het gebouw bezet mag zijn. Dat geldt voor al onze locaties. Kijk daarom goed op je rooster welke lessen je hebt en waar je die hebt (op school of online). Is er op je rooster een lokaalnummer aangegeven? Dan vindt die les op school plaats. Staat er geen lokaalnummer bij? Dan wordt de les online gegeven.

Misschien vind je het soms best moeilijk om thuis te studeren. Dat is helemaal niet erg. Ervaar je hier problemen mee, praat daar dan over met je slb-er of mentor. We proberen je altijd zo goed mogelijk te helpen!

Maatregelen op school

Handig om te weten: als je weer naar school komt, gelden de volgende maatregelen:

  • Hygiëne: op alle locaties van ROC Rivor is het belangrijk dat je je aan de hygiënemaatregelen houdt. Deze maatregelen worden duidelijk op school gecommuniceerd en staan ook op It's Learning.
  • Registratie: op elke locatie mag een max. aantal mensen in het pand aanwezig zijn. Daarom vragen wij iedereen bij binnenkomst én vertrek zijn naam te noteren.

Reizen met het OV

Voor reizen met het OV gelden aangepaste maatregelen voor studenten, om zo grote drukte te voorkomen. Studenten mogen daarom niet in de spits reizen. De lessen die je op school hebt, vinden dan ook voornamelijk plaats tussen 11.00 en 15.00 uur (en eindigen soms na 20.00 uur), zodat je buiten de spits kunt reizen. We roepen op om zoveel mogelijk het OV te mijden en als het kan lopend, met de fiets of auto te komen. Misschien kun je je laten afzetten, dat voorkomt ook eventuele parkeerproblemen.

Reis je met het OV? Houd je dan ook aan de richtlijnen (mondkapje) en instructies in het voertuig.

Examens

Inmiddels worden er weer examens afgenomen. In verband met het coronavirus staat veiligheid voorop bij alle examens die plaatsvinden. We volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM. Er gelden op school daarom tijdens de examens aangepaste maatregelen. Hierover ben je door de opleiding al geïnformeerd. Volg de aanwijzingen van de medewerkers van ROC Rivor op, zodat iedereen veilig aan de examens kan deelnemen.

Start nieuwe schooljaar
Hoe periode 1 van het nieuwe schooljaar er precies uitziet, is nog niet duidelijk. Daarin zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus en de maatregelen van het kabinet. De kans is best groot dat we nog steeds zowel op school als online les geven. We informeren jullie daar over zodra er meer bekend is.

Diplomering

Wil je je diploma komen ophalen op school? Maak dan een afspraak met Deelnemersadministratie. Dit kan door te mailen naar da@rocrivor.nl. Zonder afspraak kun je je diploma niet in ontvangst nemen.

Intakes

De intakes vinden niet meer op school plaats, maar alleen nog online/telefonisch. Intakes gaan dus nog steeds door.

Informatie aankomende studenten

Wil jij volgend jaar starten met een mbo-opleiding, maar heb je nog vragen? Lees hier informatie voor aankomende studenten.

Vragen?

Nieuwe informatie komt sowieso altijd op It’s learning te staan. Blijf hier dus regelmatig op kijken. Als je vragen hebt, dan kun je contact opnemen met je slb-er of met ons algemene nummer via 0344 656200.

Ouders/verzorgers

Donderdag 11 juni zijn alle ouders/verzorgers per mail geïnformeerd over het onderwijs per 15 juni en de maatregelen rondom het coronavirus. Wij merken dat deze mail niet bij alle e-mailadressen is aangekomen.

Wij verzoeken ouders de website van ROC Rivor in de gaten te houden voor de meest actuele informatie. Ook wordt de actuele informatie via het studentenportaal It's Learning gecommuniceerd.

Indien u als ouders/verzorger vragen heeft, neem dan contact op via 0344 656200.

FAQ: Bekijk hier de veel gestelde vragen over het coronavirus en onze school.

Coronavirus

Het is belangrijk om alert te zijn op het virus en de nodige hygiënemaatregelen te nemen. De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Houd 1,5 meter afstand tussen elkaar
  • Stop met handen schudden
  • Was je handen regelmatig, bekijk hier handige tips!
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 .