Update 08-05-2020 - 15.30 uur

Tot en met 15 juni blijft de situatie in het mbo ongewijzigd. We informeren jullie tijdig over de periode na 15 juni.

Onderwijs op afstand gaat door
Je volgt online lessen en maakt opdrachten zoals je dat de afgelopen weken ook hebt gedaan. We verwachten dat je het onderwijs op afstand actief volgt. Indien je dit niet doet, kan dat gevolgen hebben voor de voortgang van je opleiding. Zorg dus dat je het onderwijs volgt, ook al ben je thuis en niet op school.

Misschien vind je het soms best moeilijk om thuis te studeren. Dat is helemaal niet erg. Ervaar je hier problemen mee, praat daar dan over met je slb-er of mentor. We proberen je altijd zo goed mogelijk te helpen!

Examens

Inmiddels worden er alweer examens afgenomen. In verband met het coronavirus staat veiligheid voorop bij alle examens die plaatsvinden. We volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM. Er gelden op school daarom tijdens de examens aangepaste maatregelen. Hierover ben je door de opleiding al geïnformeerd. Volg de aanwijzingen van de medewerkers van ROC Rivor op, zodat iedereen veilig aan de examens kan deelnemen.

Stages

Stages gaan gewoon door zolang je welkom blijft bij je stagebedrijf. Als je stagebedrijf aangeeft dat je uit voorzorg niet meer welkom bent, dan respecteren we dat. Neem hierover contact op met je bpv-begeleider.

Sommige stages in periode 4 gaan door en andere stages helaas niet. Stages die niet doorgaan, worden verplaatst naar een ander moment. In plaats van stage volg je in periode 4 onderwijs op afstand. Je wordt hierover door je opleiding verder geïnformeerd.

Mondkapje per 1 juni in OV verplicht, ook op veerpont

Per 1 juni is het dragen van een mondkapje verplicht in het OV, dit geldt voor trein, bus, veerpont en overige vormen van OV.
In het OV geldt ook de anderhalve meter maatregel. Door de richtlijnen van het RIVM op te volgen kan de reistijd langer worden, omdat je pont, trein of bus vol zit. Dus neem een overtocht of bus of trein eerder, zodat je toch op tijd en veilig aankomt op school (en vergeet je mondkapje niet ;-).

Ervaar je problemen met thuis studeren?

Misschien vind je het soms best moeilijk om thuis te studeren. Dat is helemaal niet erg. Ervaar je hier problemen mee, praat daar dan over met je slb-er of mentor. We proberen je altijd zo goed mogelijk te helpen!
Is het voor jou vanwege je thuissituatie niet mogelijk om rustig te studeren? Geef dit dan aan bij je slb-er of mentor. Dan zorgen we ervoor dat je op school (locatie Bachstraat) in alle rust aan je opdrachten kunt werken.

Diplomering

Je kunt je diploma op komen halen op school, mits je gezondheid dat toelaat. Hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM .

Intakes

De intakes vinden niet meer op school plaats, maar alleen nog online/telefonisch. Intakes gaan dus nog steeds door.

Informatie aankomende studenten

Wil jij volgend jaar starten met een mbo-opleiding, maar heb je nog vragen? Lees hier informatie voor aankomende studenten.

Vragen?

Nieuwe informatie komt sowieso altijd op It’s learning te staan. Blijf hier dus regelmatig op kijken. Als je vragen hebt, dan kun je contact opnemen met je slb-er of met ons algemene nummer via 0344 656200.

Ouders/verzorgers

Zondagavond 15 maart zijn ook alle ouders/verzorgers per mail geïnformeerd over de sluiting van onze locaties en de maatregelen rondom het coronavirus. Wij merken dat deze mail niet bij alle e-mailadressen is aangekomen.

Wij verzoeken ouders de website van ROC Rivor in de gaten te houden voor de meest actuele informatie. Ook wordt de actuele informatie via het studentenportaal It's Learning gecommuniceerd.

Indien u als ouders/verzorger vragen heeft, neem dan contact op via 0344 656200.

FAQ: Bekijk hier de veel gestelde vragen over het coronavirus en onze school.

Coronavirus

Het is belangrijk om alert te zijn op het virus en de nodige hygiënemaatregelen te nemen. De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Houd 1,5 meter afstand tussen elkaar
  • Stop met handen schudden
  • Was je handen regelmatig, bekijk hier handige tips!
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 .