Alle studenten van ROC Rivor hebben via hun studentenmail informatie ontvangen over de start van het schooljaar. Check je studentenmail voor alle informatie.

Het kabinet heeft besloten de 1,5 meter vanaf 30 augustus los te laten in het mbo-onderwijs. Daarmee wordt het onderwijs voor alle studenten weer toegankelijk. Je volgt dus vanaf het nieuwe schooljaar alle lessen weer op school. Wel blijven er een aantal voorwaarden, namelijk:

 • Een mondkapje dragen is verplicht in de gangen, hallen en gezamenlijke toiletruimtes. Als je in het lokaal zit mag het mondkapje af;
 • Er is een maximale groepsgrootte van 75 personen voor (grote) lokalen/ruimtes;
 • Het advies blijft om één tot twee keer in de week preventief een zelftest af te nemen. Zelftesten zijn voor studenten gratis aan te vragen via www.zelftestonderwijs.nl;
 • Je volgt de looproutes in de school;
 • De kantine op de Bachstraat is vanaf 6 september beperkt geopend.

Roosters
De lessen van periode 1 zijn fysiek en worden dus op school verzorgd. Jouw rooster voor periode 1 staat online en is via It’s Learning in te zien. Ben je eerstejaarsstudent? Dan ontvang je het rooster tijdens de introductie. Het kan zijn dat de roosters nog worden aangepast. Check daarom voorafgaand aan je les het rooster voor eventuele wijzigingen.

Gezondheid
Je mag alleen naar school als je gezond bent en geen klachten hebt die kunnen wijzen op corona, zoals (neus)verkouden, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heb je wel een van deze gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen bij de GGD (geen zelftest)! Afhankelijk van de testuitslag mag je wel of niet naar school. Meld je indien nodig ziek op de gebruikelijke manier. Ben je weer beter? Dan moet je dit ook melden.

Twijfel je of je naar school mag omdat je bijvoorbeeld een huisgenoot hebt met klachten? Raadpleeg dan de beslisboom die je helpt om juist te handelen. Deze beslisboom vind je ook op It’s learning en in je studentenmail.


Terug van vakantie uit gebied code oranje/rood?

Ben je net terug van vakantie uit een gebied met code oranje/rood? Dan gelden de richtlijnen van de overheid/RIVM. Dat betekent dus in zo’n geval dat je in quarantaine moet. Meld je in dit geval ook ziek.

Belangrijke informatie over het coronavirus en ROC Rivor.

Lees hieronder alle informatie en maatregelen rondom het coronavirus en ROC Rivor. Check ook regelmatig It's Learning en deze webpagina voor nieuwe updates!

Ben je net terug van vakantie uit een gebied met code oranje/rood? Dan gelden de richtlijnen van de overheid/RIVM. Dat betekent dus in zo’n geval dat je in quarantaine moet. Meld je in dit geval ook ziek.

Het is belangrijk dat je je aan de RIVM-maatregelen houdt:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gangen, hallen en gezamenlijke toiletruimtes.
 • Was regelmatig je handen
 • Volg instructies op school
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Ben je afwachting van de testuitslag? Dan moet je thuisblijven en volg je je lessen online.

Overige maatregelen

Voor de veiligheid en rust in de schoolgebouwen zijn er naast de standaard (hygiëne)maatregelen de volgende extra afspraken:

- Binnenkomst: bij binnenkomst loop je direct door naar je lokaal en daar wacht je tot de les begint. Het is helaas voorlopig niet mogelijk om in de aula plaats te nemen.

- Lokalen: wanneer je zit in het lokaal hoef je geen mondkapje te dragen. De tafels en stoelen, eventuele gereedschappen en gebruikt materiaal worden na wisseling van klas schoongemaakt. Er staan schoonmaakmiddelen in elk lokaal.

- Catering: er is vooralsnog geen catering aanwezig. Neem dus je eigen eten en drinken mee.

- Pauzes: pauzes vinden plaats in het lokaal. Het is niet mogelijk om in de aula te pauzeren.

- Looproutes: Volg de looproutes en wanneer je het gebouw moet verlaten, doe je dit via de aangewezen (nood)uitgang.

- Mondkapjes: Je blijft een mondkapje dragen in de gangen, hallen en gezamenlijke toiletruimtes.. Denk eraan om zelf je mondkapje mee te nemen.

Heb je een huisgenoot met klachten of ben je in aanraking geweest met iemand die positief getest is op het virus? En twijfel je wat te doen? Bekijk hier de beslisboom die je helpt om juist te handelen.

Zelftesten in het mbo
Vanaf 31 mei stelt de overheid zelftesten beschikbaar voor het mbo. Door iedere student en medewerker te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen snel worden opgespoord. Omdat het virus al enkele dagen voordat de eerste klachten ontstaan aanwezig is in de neusholte van besmette personen, kan in deze fase van de infectie het virus al worden doorgegeven. Door preventief te testen voorkomen we zoveel mogelijk dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid.

Zelftesten worden preventief ingezet. Dit betekent dat het testen zijn die uit voorzorg thuis kunnen worden afgenomen zonder dat er sprake is van klachten. Geadviseerd wordt om 1 tot 2 keer per week een zelftest af te nemen voordat je naar school gaat.

Let op: Het is niet de bedoeling om een zelftest pas te doen als je al klachten hebt. Als je klachten hebt of als nauw contact naar voren komt uit bron- en contactonderzoek moet je jezelf, net zoals voorheen, laten testen bij de GGD.

Bekijk in deze beslisboom wanneer je een zelftest kunt gebruiken.


Zelftest aanvragen en instructies
Het aanvragen van een zelftest is gratis en centraal geregeld via een landelijke portal op www.zelftestonderwijs.nl. Studenten en medewerkers van ROC Rivor kunnen hier met hun persoonlijke inloggegevens van school inloggen om een zelftest aan te vragen. Per aanvraag ontvang je 8 gratis zelftesten. In je eigen accountomgeving op deze website zie je per welke datum je de volgende gratis set kunt aanvragen.

Met een zelftest heb je binnen 30 minuten de uitslag. Op zelftestonderwijs.nl vind je tevens veel gestelde vragen over o.a. aanvragen en bezorging, maar ook de instructies voor het afnemen van de zelftest. Raadpleeg daarom deze website voor alle actuele informatie over zelftesten in het mbo.*

Het gebruik van een zelftest is altijd vrijwillig en gebeurt zelfstandig. Je hoeft geen bewijs van een negatief testresultaat te laten zien om toegang te krijgen tot school.

Uitslag test
Bij een negatieve testuitslag kun je vanzelfsprekend gewoon naar school. Geeft jouw zelftest een positieve uitslag? Vermijd contacten en laat je z.s.m. testen bij de GGD. De testuitslag van de GGD is leidend!

Kleine voorraad zelftesten op locaties ROC Rivor
De zelftest vraagt iedereen zelf via de landelijke portal aan. Daarnaast heeft ROC Rivor een basisvoorraad aan zelftesten ontvangen, die naar eigen inzicht kan worden ingezet voor onvoorzien en incidenteel gebruik, voor personen die niet via de portal zelftesten kunnen aanvragen, of voor gericht gebruik waar dat gewenst is (bijvoorbeeld voor het gebruik voorafgaand aan praktijkonderwijs). Op alle locaties van ROC Rivor is een kleine voorraad aanwezig, verkrijgbaar bij de receptie of de conciërges.

Meer informatie en veel gestelde vragen
Op de websitewww.zelftestonderwijs.nl is meer informatie te vinden over de aanvraag en afname van de zelftest.


*Let op: op dit moment ontvangen sommige mensen een foutmelding na hun aanvraag op zelftestonderwijs.nl. Dit heeft te maken met een technische storing, die ze momenteel proberen op te lossen. Check na de aanvraag voor de zekerheid je accountomgeving. Als je aanvraag hierin staat, is de aanvraag wel goed gegaan. Zie je geen aanvraag in je accountomgeving? Neem dan contact op met het Serviceteam Zelftesten, zij helpen je verder. De contactgegevens vind je in Mijn account.

Het kabinet heeft besloten de 1,5 meter vanaf 30 augustus los te laten in het mbo-onderwijs. Daarmee wordt het onderwijs voor alle studenten weer toegankelijk. Je volgt dus vanaf het nieuwe schooljaar alle lessen weer op school. Wel blijven er een aantal voorwaarden, namelijk:

 • Een mondkapje dragen is verplicht in de gangen, hallen en gezamenlijke toiletruimtes. Als je in het lokaal zit mag het mondkapje af;
 • Er is een maximale groepsgrootte van 75 personen voor (grote) lokalen/ruimtes;
 • Het advies blijft om één tot twee keer in de week preventief een zelftest af te nemen. Zelftesten zijn voor studenten gratis aan te vragen via www.zelftestonderwijs.nl;
 • Je volgt de looproutes in de school;
 • De kantine op de Bachstraat blijft voorlopig dicht. Hiermee voorkomen we dat het daar te druk wordt. Er is vooralsnog t/m de herfstvakantie geen catering aanwezig.

Roosters en aanwezigheid
De lessen van periode 1 zijn fysiek en worden dus op school verzorgd. Het kan heel goed zijn dat er de komende tijd toch af en toe iets wijzigt in je rooster. Kijk daarom goed op je rooster waar en wanneer je les hebt.

Je dient aanwezig te zijn in de klas, tenzij je corona-gerelateerde klachten hebt of in quarantaine zit. In dat geval regel je zelf met een klasgenoot dat je de les online kan volgen.
Er wordt door school geen online alternatief aangeboden ter vervanging van een fysieke les. We begrijpen dat sommige studenten angstig kunnen zijn, maar de school is veilig ingericht en steeds meer mensen gevaccineerd. Ervaar je hier problemen mee, neem dan altijd contact op met je slb-er.

Op deze FAQ-pagina staan de veelgestelde vragen over het coronavirus en ROC Rivor.

Vragen over het coronavirus en ROC Rivor kun je stellen via corona@rocrivor.nl.

Je mag alleen naar school als je gezond bent en geen klachten hebt die kunnen wijzen op corona, zoals (neus)verkouden, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heb je wel een van deze gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen bij de GGD (geen zelftest)! Afhankelijk van de testuitslag mag je wel of niet naar school.

Meld je indien nodig ziek op de gebruikelijke manier. Ben je weer beter? Dan moet je dit ook melden.

beslisboom zelftesten