Tijdens haar pitch aan de jury vertelde Celia zich in te willen zetten voor het sociaal-emotioneel welbevinden van mbo-studenten. Zij sprak: ‘Studenten die met plezier een opleiding volgen en vol zelfvertrouwen in de klas zitten; dat is wat elke mbo-school het liefste ziet. Ik merk dat studenten heel erg op zichzelf zijn gericht, doordat ze weinig sociaal verbonden zijn met elkaar. Ik geloof er sterk in dat studenten tijdens sociale ontmoetingen beter in hun vel zitten, en ze dan ook in staat zijn om beter te presteren. Komend schooljaar zal ik me dan ook richten op het welbevinden van de studenten.”

Uit het juryrapport: “De jury waardeert de inzet van de studenten en de mooie presentaties. De jury is unaniem in de winnaar. Met name de passie en waardering voor het mbo was de doorslaggevende factor.”

Landelijke verkiezing Ambassadeur

In de verkiezing landelijke ambassadeur mbo van Dit is mbo neemt Celia het op tegen ongeveer 40 andere mbo’ers die strijden om de ambassadeurstitel van Nederland. De ambassadeurs worden de komende maanden beoordeeld tijdens challenges, die online te volgen zijn via het YouTube kanaal ‘Mbo’ers Pakken Aan’. De vakjury beoordeelt de challenges op vaardigheden gebaseerd op de 21st century skills. Na een challenge gaan de ambassadeurs die de meeste indruk maken door naar de volgende ronde. Tijdens de Dag van het mbo in mei 2023 voeren de laatste drie overgebleven ambassadeurs de final-challenge uit en kiest de vakjury tijdens het ambassadeursgala de landelijke ambassadeur mbo. Deze zal vervolgens een jaar lang het mbo vertegenwoordigen in Nederland.