Op deze pagina lees je de verschillende scenario’s waarbij je via een Zomertraject toch deze zomer je diploma kunt behalen. Omdat iedere situatie uniek is, is het altijd verstandig om contact op te nemen en jouw situatie met ons te bespreken. Zo weet je zeker of je in aanmerking komt voor het Zomertraject. Contact opnemen kan met coördinator Joffrey Spierings via joffreyspierings@rocrivor.nl of 0344-656200.

Wanneer kan ik het Zomertraject volgen?

Als je gezakt bent voor havo of vwo

Als je bent gezakt omdat je een compensatiepunt te kort hebt, kan de oplossing gevonden worden in het combinatiecijfer. Met het Zomertraject van VAVO kun je in de zomer werken aan je PWS (profielwerkstuk). Het PWS wordt bij VAVO opnieuw beoordeeld. Als deze tweede beoordeling leidt tot een hoger cijfer, dan kan dat tot gevolg hebben dat het combinatiecijfer hoger wordt. Waardoor je alsnog kunt slagen deze zomer en in september kan starten aan het hbo of de universiteit.

Vwo-diploma niet gehaald, maar met je cijferlijst voldoen aan de slaag-zak regeling voor havo en na de zomer starten op het hbo

Heb je je vwo-diploma niet gehaald, maar wil je wel graag volgend jaar doorstuderen aan het hbo? Als je cijferlijst voldoet aan de slaag-zak regeling van het havo, kun je bij VAVO tijdens het Zomertraject je havodiploma behalen. Er moet een handelingsdeel verricht worden. Dit mag bijvoorbeeld het verbeteren van je PWS (profielwerkstuk) zijn.

Je zit nu op het Voortgezet Onderwijs en je weet al dat je PWS lager is dan een 3.5

Heb je je cijfer voor je PWS al teruggekregen en is deze lager dan een 3.5? Dan weet je nu al dat je niet meer in staat bent om te slagen. Dan is het verstandig om op tijd contact met ons op te nemen en te informeren naar het Zomertraject.

Dankzij het Zomertraject van VAVO kon ik in september toch starten met mijn hbo studie!
Jongen kijkt naar bord in de klas

Hoe weet ik zeker dat ik in aanmerking kom voor het Zomertraject?

Het Zomertraject van VAVO is alleen voor studenten die een compensatiepunt te kort hebben op hun cijferlijst. Twijfel jij of je een compensatiepunt te kort komt op je cijferlijst? Neem dan contact op met coördinator Joffrey Spierings via joffreyspierings@rocrivor.nl of 0344-656200. Hij bekijkt dan samen met jou of je in aanmerking komt voor het Zomertraject.

Moet mijn middelbare school toestemming geven voor het aanmelden van een Zomertraject?

Jouw middelbare school hoeft geen toestemming te geven voor het aanmelden van het Zomertraject. Jij mag (samen met je ouders) bepalen of je dit traject wilt volgen. Natuurlijk is het wel verstandig om je middelbare school in te lichten dat je het Zomertraject gaat volgen. Wij kunnen ook contact opnemen met jouw school.

Kosten

De kosten voor het zomertraject zijn €395,-.

Meer informatie

Heb jij belangstelling voor het Zomertraject? En wil je zeker weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met coördinator Joffrey Spierings via joffreyspierings@rocrivor.nl of 0344-656200. Hij kijkt samen naar jou naar de mogelijkheden voor het Zomertraject.

Is een Zomertraject iets voor jou?

  • Je wilt graag in september starten met je vervolgstudie

    en je komt een compensatiepunt te kort op je cijferlijst

  • Je bent gedreven

    en je kunt zelfstandig werken

Hoe kan ik mij aanmelden voor het Zomertraject?

Weet jij zeker dat je in aanmerking komt voor een Zomertraject? Dan kun je je aanmelden. Lees hieronder de route voor de aanmelding en intake.

Je meldt je hier aan voor het Zomertraject (let op: je wordt doorgelinkt naar een andere website). Hierbij stuur je ook gelijk je cijferlijst mee als je die al hebt. Na het aanmelden ontvang je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek. In het gesprek bespreken we je cijferlijst en het verloop van jouw Zomertraject. Ook weet je na de intake hoe groot je slagingskans is in het Zomertraject.

Blijkt uit de intake dat je geschikt bent voor het Zomertraject? Dan wordt je een zomerstudent van ROC Rivor. Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met je begeleider.

De kosten voor het zomertraject zijn €395,-.

Voordat je het Zomertraject van VAVO start, maak je met jouw begeleider afspraken over het traject. Denk hierbij aan de deadline voor het inleveren van je PWS, wanneer je contact hebt met je begeleider etc.

Je intake is positief afgesloten en je hebt werkafspraken gemaakt met de begeleider. Dan mag je aan de slag! Je gaat voornamelijk thuis aan de slag met je PWS en je hebt tussendoor contact met je begeleider over de voortgang.

Na het verbeteren van je PWS lever je deze in en wordt deze beoordeeld.

Bij een positieve uitslag van je Zomertraject ontvang jij jouw diploma uiterlijk 28 augustus 2020.

Zo kun je op maandag 31 augustus je diploma nog inleveren bij het mbo, hbo of de universiteit.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het Zomertraject en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact op met coördinator Joffrey Spierings via joffreyspierings@rocrivor.nl of 0344-656200.