Meest gestelde vragen

Heb je vragen of de mogelijkheid voor jou in het buitenland? Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Een buitenland stage hoeft niet veel te kosten. Jouw stage wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit Erasmus+ subsidies. De vergoeding dekt jouw vliegticket, accommodatie en een deel van jouw verblijfskosten. Naast de Erasmus+ subsidie kom je in aanmerking voor een uitwonende beurs (DUO) en een OV-vergoeding. We maken van te voren een begroting van inkomsten en uitgaven tijdens jouw stageperiode in het buitenland.

Dit organiseren we in overleg. Jij bepaalt hoeveel jij van jouw subsidie wilt gebruiken voor je verblijfskosten. The International Office adviseert, maar jij maakt de keuzes. Mogelijke opties voor huisvesting zijn:

  • Studentenhuisvesting bij een school of in de stad
  • “Home stay” in een gastgezin
  • Bed & breakfast
  • Jeugdherberg
  • Airbnb
  • Hotel
  • Kamer of appartement bij een huisbaas of vrienden/familie
  • Zelfstandig (eventueel samen met anderen) huren van een appartement
  • Huisvesting via een bemiddelingsorganisatie, die ook je stage heeft geregeld

Realiseer je goed dat jijzelf (en niet de school) verantwoordelijk bent voor het huurcontract. Je zult vaak een borg moeten betalen. Mogelijk zijn er nog extra kosten.

Het SBB is verantwoordelijk voor het werven, erkennen en ondersteunen van leerbedrijven. Ze hebben een speciale website waarop je alle (internationale) leerbedrijven kunt vinden, die al erkend zijn: www.stagemarkt.nl. Mocht je een bedrijf op het oog hebben dat nog niet erkend is, dan moet deze erkenning geregeld worden. Bespreek dit tijdig met The International Office.

Bekijk hier Blogs & Vlogs

Overal binnen Europa met recht op vergoeding van Erasmus +. Buiten Europa zijn er ook mogelijkheden, waar onder Suriname en Bonaire. Hiervoor zijn geen vergoedingsmogelijkheden, maar mocht je meer willen, weten mail dan naar: internationaloffice@rocrivor.nl.

Dit kun jij zelf doen of The International Office helpt hiermee.

Je krijgt een contactpersoon vanuit school (vaak je slb’er) aangewezen, die regelmatig contact met jou onderhoudt via Skype/Facetime/e-mail/telefoon. Daarnaast is er ook een buitenlandse praktijkbegeleider, die jou ter plaatse begeleidt.

Net als bij alle stages zal je aan het eind van je stage bewijsstukken van uitvoering moeten aantonen. Denk aan beoordelingsformulieren en urenverantwoording

Als je Erasmus+ subsidie hebt ontvangen, dan moet er een aantal belangrijke documenten ondertekend worden. Na de toekenning van je subsidie, bespreekt The International Office om welke documenten het precies gaat.

Een voorwaarde is, dat je tijdens en na je buitenlandse stage anderen studenten enthousiast maakt. Je legt je ervaringen vast in een blog/vlog/presentatie en deelt dit weer met studenten op de social media van ROC Rivor, op een open dag of bij een voorlichting in de klas.

Wil jij naar het buitenland?

Is een stage in het buitenland iets voor jou? Neem contact op met The International Office om te bekijken welke mogelijkheden er voor jou zijn! Je kunt contact opnemen door een mail te sturen naar internationaloffice@rocrivor.nl.