Onze projecten

Lees hieronder meer over onze internationale projecten.

Slagboom, grenscontroles, cultuur en taal: allemaal voorbeelden van drempels, die er tussen twee landen op verschillende niveaus kunnen zijn. De EUREGIO maakt zich er sterk voor de samenwerking tussen Nederland en Duitsland te vereenvoudigen en te komen tot meerwaarde voor beide zijden.’

Mede door de gunstige locatie van Tiel, binnen een uur van de Duitse grens, kan ROC Rivor genieten van Euregionale samenwerking. Voor jou als student betekent dit, dat je mee kunt doen aan Euregionale beroepswedstrijden in Duitsland en de daaraan gekoppelde uitwisselingen met Duitse scholen.

‘Reizen leidt tot nieuwe inzichten. Het maakt je sterker en sneller volwassen. In al onze opleidingen staat samenwerken centraal. Bij internationale activiteiten leer je je aanpassen aan andere manieren van denken en andere culturen. Het ontwikkelen van je aanpassingsvermogen is van essentieel belang om goed samen te kunnen werken.’

Als een buitenlandse stage misschien nog net een brug te ver is, maar je hebt wel interesse in het ontdekken van een andere cultuur, dan is een buitenlandse excursie misschien wel iets voor jou.

Bij verschillende opleidingen bestaat de mogelijkheid om op excursie te gaan naar het buitenland. Tot op heden zijn er excursies georganiseerd naar Kroatië en Berlijn. Deze excursies hebben een educatief karakter en worden mede gefinancierd door Erasmus+ subsidies. Jaarlijks wordt de behoefte aan een excursie bij studenten geïnventariseerd en wordt er gekeken naar een geschikte locatie binnen Europa.

Deze educatieve excursie wordt aangeboden aan studenten van onze Entreeopleidingen en MBO2 Dienstverlening.

Bekijk hier een filmpje van studenten die op excursie zijn geweest in Kroatië!

‘Een internationale uitwisseling van studenten die praktijkervaring opdoen is leerzaam en innovatief. Het inspireert, je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd en je gaat de verbinding aan met mensen uit verschillende culturen. Dat vraagt om een ondernemende houding.’

ROC Rivor heeft een aantal ‘buddy scholen’ in Europa. Er worden jaarlijks uitwisselingen georganiseerd met studenten van verschillende opleidingen. Tijdens een uitwisseling wordt op een speelse manier naast beroepsvaardigheden ook Engels en Duits geoefend. De uitwisselingen leiden tot nieuwe inzichten en een internationaal netwerk.

Studenten zijn als uitwisseling naar Tallin (Estland) geweest. Bekijk hier hoe de eerste indrukken waren.

‘eTwinning is de online community voor scholen in ruim 40 Europese landen. Studenten kunnen online samenwerken met andere Europese studenten’

Door verbeterde online communicatie is internationale samenwerking ook mogelijk zonder te reizen, vanuit een veilige schoolsetting. Misschien ben je zelf al bekend met online platforms, omdat je gamet. Dan is dit voor jou bekend terrein. Als je geen gamer bent, kan dit een leuke nieuwe ervaring zijn. Je docent meldt jouw klas online aan en koppelt dit aan een klas in buitenland. eTwinning, ook wel internationalisering@home genoemd, geeft vervolgens handen en voeten aan internationale ontmoetingen via dit educatieve online platform. Door de aanmelding van een eTwinning project werk je via een online platform samen met studenten van een of meerdere scholen over binnen Europa aan een project. De voertaal voor deze projecten is Engels.

Meer weten?

Lijkt het jou leuk om met je klas een uitwisseling aan te gaan? Mee te doen met een beroepenwedstrijd? Of liever via de computer contact te zoeken met het buitenland? Neem dan contact op via email: internationaloffice@rocrivor.nl. Leden van The International office zullen dan contact opnemen met jou en met jouw docent om de mogelijkheden te bespreken.