Bezoek de Open Dag!

20 juni van 18:30 tot 20:30 in Tiel
Kom langs

Wat doe je als Medewerker Evenementenorganisatie?

Als Medewerker Evenementenorganisatie help je met het organiseren van allerlei evenementen. Daarbij kun je denken aan concerten, festivals, open dagen en beurzen. Je werkomgeving is vaak heel hectisch. Daarom is goed samenwerken en duidelijk communiceren heel belangrijk. Jij bent de schakel tussen allerlei partijen, zoals de opdrachtgever, communicatiemedewerker, ontwerper, beveiliging en catering. Zo regel je de meest uiteenlopende zaken, zoals het vervoer, het programma, promotiemateriaal en persberichten.

Waar kun je gaan werken?

Met de mbo-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie kun je werken bij een organisatie of afdeling van een bedrijf dat evenementen organiseert.

Hoe ziet de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie eruit?

Aan het begin van de opleiding zit je met studenten van de opleidingen Medewerker Marketing en Communicatie en (Junior) Accountmanager in de klas. Op basis van je behaalde resultaten, inzet, werkhouding en gedrag, bepalen we of je niveau 3 of niveau 4 aankan. Tijdens de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie leer je door middel van theorielessen, projecten en simulaties die de praktijk realistisch nabootsen. Je loopt tijdens de opleiding ook twee keer 20 weken stage. Daarnaast voer je in het Praktijklab opdrachten uit voor echte opdrachtgevers. Je werkt aan opdrachten en projecten die te maken hebben met:

 • event management
 • projectmanagement
 • sales
 • marketing en communicatie
 • berekeningen maken
 • ondernemerschap

De opleiding start met een breed 1ᵉ jaar. Naast verplichte vakken is er ook ruimte voor persoonlijke keuzevakken. In leerjaar 2 en 3 kun je je verder specialiseren.

Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland en is in Mbo Keuzegids 2019 gewaardeerd als Topopleiding.

Je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.

Je kunt de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie onder bepaalde voorwaarden ook als fast-track variant volgen. Dat betekent dat je de opleiding in 2 jaar kan afronden in plaats van 3 jaar. Lees hier meer informatie over het volgen van een fast-track opleiding.

Na afronding van de mbo-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie kun je gaan werken. Wil je liever verder studeren? Dan kun je doorstromen naar het hbo. Opleidingen die goed aansluiten, zijn: Eventmanagement, Vrijetijdsmanagement, Commerciële Economie, Small Business en Retail Management.

Voor de mbo-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €300,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  25 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
4de Mbo van Nederland
Je bent verzekerd van een goede opleiding. ROC Rivor staat op de vierde plaats van beste Mbo-scholen in Nederland en op nummer 1 in Gelderland! (Bron: Keuzegids Mbo 2019)

Past de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie bij jou?

 • Je bent sociaal en een makkelijke prater.

  Je kunt goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je werkt nauwkeurig en bent proactief.

  Je bent creatief in het bedenken van nieuwe ideeën.

 • Je vindt het leuk om te organiseren en plannen.

  Je bent goed in het motiveren en stimuleren van anderen.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Davie is docent Medewerker Evenementenorganisatie en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Davie