Bezoek de Open Dag!

25 november van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als Medewerker Business Support?

Als business support medewerker heb je een gevarieerd takenpakket. Het ene moment werk je een website of het intranet bij. Het andere moment beman je de receptie en ben jij het eerste aanspreekpunt voor gasten. Je verzorgt een mailing tussendoor en regelt alles voor een bijeenkomst. Allerlei werkzaamheden kunnen bij jou worden neergelegd. Je ziet wat er moet gebeuren en pakt het werk direct op. Je bent ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig, integer en proactief. Je bent een doener en ontzorgt klanten en collega’s. Werk je graag in een zakelijke omgeving? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Student aan het werk op kantoor

Waar kun je gaan werken na de Business Support opleiding?

Na de Business support opleiding kun je gaan werken bij regionale MKB bedrijven op het kantoor. Daarnaast is het ook mogelijk om te gaan werken bij grote bedrijven zoals ziekenhuizen, reclamebureaus, zorginstellingen, banken, verzekeringen en gemeenten.

Hoe ziet de opleiding Medewerker Business Support eruit?

In deze functie moet je straks van alle markten thuis zijn. Tijdens deze opleiding op niveau 3 krijg je dus veel verschillende vakken, zoals marketing, management support, communicatietraining, administratie, wet- en regelgeving, facilitaire zaken en ook ict-skills. Omdat je straks als office support medewerker het visitekaartje bent van de organisatie en je bevindt in een zakelijke omgeving, leer je ook hoe je klanten ontvangt en te woord staat. Daarnaast leer je verkoopskills, zodat je bij een bedrijf ook het product kunt verkopen. Je werkt straks veel samen met mensen, dus werken in teamverband is ook een belangrijk onderdeel van de Medewerker Business Support opleiding.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

De Business Support Opleiding kun je volgen via het BOL leertraject. Dit houdt in dat je de lessen op school volgt. Praktijkervaring doe je op door stage te lopen bij een erkend leerbedrijf, je maakt alvast kennis met de wereld van zakelijke dienstverlening.

Algemene toelatingsvoorwaarden

Heb je een vmbo kaderberoepsgerichte opleiding afgerond? Dan ben je welkom op deze opleiding. Kom je vanuit niveau 2 in het mbo en heb je bijvoorbeeld de opleiding Medewerker Secretariaat en Receptie afgerond? Dan gelden er vrijstellingen voor de examens Nederlands en rekenen.

Met deze Business Support opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding of gaan werken. Mbo opleidingen die goed aansluiten zijn Junior Accountmanager en Medewerker Marketing en Communicatie.

Voor de mbo-opleiding Business Support dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Davie is docent Business Support en beantwoord graag jouw vragen.
Vraag het Davie
Elke dag is weer anders op kantoor. Dat maakt mijn werk zo leuk!
Student Loïs
Student aan het werk achter computer
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 3
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  1,5 tot 2 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €300,-
 • Klasgrootte
  20 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Goede score opleidingen
Al jaren scoren wij met vele opleidingen bovengemiddeld! (bron: MBO Keuzegids)

Past de opleiding Medewerker Business Support bij jou?

 • Je kunt goed plannen en organiseren

  Je bent gastvrij

 • Je denkt in oplossingen en bent creatief

  Je bent sociaal en een makkelijke prater

 • Je bent flexibel

  Je neemt je verantwoordelijkheid.