Bezoek de informatieavond!

25 november van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als Junior Assistent Accountant?

Als Junior Assistent Accountant help je klanten van een administratie- of accountantskantoor met de financiële administratie. Je voert financiële gegevens in op de computer en je verzorgt belastingaangiftes. Je bent goed op de hoogte van de boekhouding van je klanten. Je denkt mee hoe het op financieel gebied nog beter kan. Je werkt meestal voor meerdere klanten tegelijk. Je werkt zelfstandig, maar de accountant is eindverantwoordelijk voor jouw klanten.

Waar kun je gaan werken?

 • een administratiekantoor
 • een accountantskantoor

Hoe ziet de opleiding Junior Assistent Accountant eruit?

Tijdens de mbo-opleiding Junior Assistent Accountant voer je praktijkgerichte projecten uit. Je gaat ook aan de slag met simulaties die de praktijk realistisch nabootsen. Daarnaast loop je twee keer een half jaar stage. Daar breng je alles wat je hebt geleerd in de praktijk. Je leert:

 • Het bijhouden en controleren van de financiële dagboeken: de inkoop, de verkoop, het kasboek en het bankboek.
 • De werkzaamheden voor de afsluiting van een periode: bijvoorbeeld de aangifte van de omzetbelasting.
 • Het debiteurenbeheer en crediteurenbeheer.
 • Het bijhouden van administratieve gegevens, zoals projectadministratie.

Je zit aan het begin van je opleiding samen met studenten van de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Financieel Administratief Medewerker in de klas. In het eerste half jaar krijg je algemene lessen over Economie en Ondernemen. Het is dan nog mogelijk om over te stappen naar een andere economische opleiding binnen ROC Rivor. Op basis van je behaalde resultaten bepalen we of je niveau 4 aankan of uitstroomt als Junior Assistent Accountant niveau 3. Op niveau 4 kun je in het derde leerjaar ervoor kiezen om als Junior Assistent Accountant of Bedrijfsadministrateur uit te stromen.

De opleiding Junior Assistent-Accountant is de beste opleiding van Nederland en is in de Mbo Keuzegids 2021 gewaardeerd als Topopleiding. Als student van deze opleiding betekent dit dat je verzekerd bent van kwalitatief zeer goed onderwijs in een kleinschalige, betrokken school.

Je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.

Je kunt deze opleiding onder bepaalde voorwaarden ook als fast-track variant volgen. Dat betekent dat je de opleiding in 2 jaar kan afronden in plaats van 3 jaar. Lees hier meer informatie over het volgen van een fast-track opleiding.

Na afronding van de mbo-opleiding Junior Assistent Accountant kun je gaan werken en indien gewenst opklimmen naar een leidinggevende functie. Je kunt ook verder studeren op het hbo.

Voor de mbo-opleiding Junior Assistent Accountant dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Voor de opleiding Junior Assistent Accountant is het mogelijk een stage te volgen in het buitenland, zoals Duitsland, Spanje en zelfs Suriname. Ben jij geïnteresseerd in een buitenlandse stage en wil je hier meer over weten? Bekijk dan de pagina The International Office

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Arjan is docent Junior Assistent Accountant en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Arjan
Jongen is aan het bellen
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €350,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  25 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Goede score opleidingen
Al jaren scoren wij met vele opleidingen bovengemiddeld! (bron: MBO Keuzegids)

Past de opleiding Junior Assistent Accountant bij jou?

 • Je bent goed met cijfers.

  Je werkt nauwkeurig en je bent betrouwbaar.

 • Je bent geduldig.

  Je handelt tactisch.