Bezoek de Open Dag!

23 november van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als E-commerce Specialist?

E-commerce, ofwel online verkoop, is niet meer weg te denken. Als E-commerce Specialist ontwikkel je verschillende online marketinguitingen en ben je verantwoordelijk voor de online verkoop van producten of diensten. Daarnaast kun jij een eigen merk opzetten of een bestaand merk groot maken en ben je dé professional op het gebied van de laatste (online) trends.

Twee studenten achter computer op werk

Waar kun je gaan werken?

Kleine, middelgrote (MKB) en grotere commerciële, zakelijke of non-profit organisaties die actief zijn met online activiteiten

Hoe ziet de opleiding E-commerce Specialist eruit?

Aanmelden voor deze opleiding niet mogelijk voor start september 2023

Deze opleiding bieden we in september 2023 niet aan. Wil je je inschrijven voor deze opleiding? Neem dan contact op met opleidingscoördinator Pieter Datthijn via pieterdatthijn@rocrivor.nl. Hij kijkt graag samen met jou naar een passende opleiding binnen ROC Rivor.

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding tot E-commerce Specialist leer je de basisbeginselen van online sales, marketing en e-commerce. Je leert ook hoe je prijscalculaties maakt en hoe je voorraden beheert. Daarnaast leer je hoe je data analyseert en onderzoekt. Klantreizen, oftewel customer journey's, nieuwe media en projectmatig werken komen ook aan bod.

Je leert bij ons op school tijdens de e-commerce opleiding door middel van theorie en projecten. De projecten tijdens de opleiding voer je uit middels de scrum-methode. Dit is projectmatig werken voor teams om gefocust stappen te maken in een project. Deze manier van werken wordt al in vele bedrijven toegepast. Voor jou een win-win dat je dit al leert tijdens je opleiding.

Je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt twee keer 20 weken stage bij een erkend leerbedrijf.

Algemene toelatingsvoorwaarden

Aanmelden voor deze opleiding niet mogelijk voor start september 2023

Deze opleiding bieden we in september 2023 niet aan. Wil je je inschrijven voor deze opleiding? Neem dan contact op met opleidingscoördinator Pieter Datthijn via pieterdatthijn@rocrivor.nl. Hij kijkt graag samen met jou naar een passende opleiding binnen ROC Rivor.

Na afronding van de mbo-opleiding E-commerce Specialist kun je gaan werken. Wil je liever verder studeren? Dan kun je doorstromen naar het hbo.

Wil jij e-commerce studeren en alles over e-commerce leren? Voor deze opleiding dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Voor de opleiding E-commerce Specialist is het mogelijk een stage te volgen in het buitenland, zoals Duitsland, Spanje en zelfs Suriname. Ben jij geïnteresseerd in een buitenlandse stage en wil je hier meer over weten? Bekijk dan de pagina The International Office

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met échte opdrachten voor échte opdrachtgevers? Bij ROC Rivor doe je dat in het Digilab en het Praktijklab.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Peter is docent E-commerce Specialist en beantwoord graag jouw vragen.
Vraag het Peter
Docent legt student wat uit in klas
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €300,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  25 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores