Wat doe je als (Junior) Accountmanager?

Als (Junior) Accountmanager ben je de schakel tussen de klant en het bedrijf waarvoor je werkt. Je hebt vaak afspraken met (mogelijke) klanten. Een belangrijke taak van een (Junior) Accountmanager is dan ook contact maken en onderhouden met verschillende mensen. Daarnaast ben je ook veel bezig met de inhoud: je weet hoe je producten of diensten verkoopt, de omzet vergroot en op kosten bespaart.

Waar kun je gaan werken?

 • het midden- en kleinbedrijf (MKB)
 • het grootbedrijf
 • een business-to-business bedrijf

Hoe ziet de opleiding (Junior) Accountmanager eruit?

Bij de opleiding (Junior) Accountmanager ligt de nadruk op het verkopen van producten/diensten aan bedrijven en het behouden van bestaande klanten. Je bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt en het eerste aanspreekpunt voor jouw klanten.

Tijdens deze BBL-opleiding heb je iedere week één schooldag. Op deze dag krijg jij de theorie over beroepsgerichte vakken. Je moet hier denken aan hoe je de verkoop kunt bevorderen (marketing) en verkoopgesprekken voert (sales theorie/sales training), maar ook hoe je met financiële cijfers omgaat (bedrijfseconomie). Ook krijg jij tijdens de opleiding naast Engels nog een moderne vreemde taal namelijk Duits.

Wat jij tijdens de schooldag leert, pas je toe op je werk. Om je voor te bereiden op bepaalde beroepsvaardigheden krijg je ook trainingen in onder meer het voeren van verkoopgesprekken, jezelf presenteren en zakelijk telefoneren.

Deze opleiding is in de Mbo Keuzegids 2020 gewaardeerd als Topopleiding.

 • BOL (Junior) Accountmanager opleiding: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt twee keer 20 weken stage bij een erkend leerbedrijf.
 • BBL (Junior) Accountmanager opleiding: je hebt een baan van minimaal 20 uur die past bij je opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school.

Je kunt deze opleiding onder bepaalde voorwaarden ook als fast-track variant volgen. Dat betekent dat je de opleiding in 2 jaar kan afronden in plaats van 3 jaar. Lees hier meer informatie over het volgen van een fast-track opleiding.

Na afronding van de mbo-opleiding (Junior) Accountmanager kun je gaan werken. Wil je liever verder studeren? Dan kun je doorstromen naar het hbo. Hbo opleidingen die goed aansluiten zijn: Commerciële Economie, Communicatie en Small Business & Retail Management.

Voor de mbo-opleiding (Junior) Accountmanager dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Voor de opleiding (Junior) Accountmanager is het mogelijk om een periode in het buitenland te werken, zoals Duitsland, Spanje en zelfs Suriname. Ben jij geïnteresseerd in een buitenlandse ervaring en wil je hier meer over weten? Bekijk dan de pagina The International Office

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Peter is docent (Junior) Accountmanager en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Peter
"Ik krijg veel opdrachten vanuit het Praktijklab. Ik doe dan extra mijn best. Soms is het wel eng, maar vooral uitdagend!”
Kayleigh van IJzendoorn
Groepje studenten overleggen en presenteren
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BBL
 • Duur
  3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €300,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  25 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Goede score opleidingen
Al jaren scoren wij met vele opleidingen bovengemiddeld! (bron: MBO Keuzegids)

Past de opleiding (Junior) Accountmanager bij jou?

 • Je kunt gemakkelijk contact leggen.

  Je kunt je enthousiasme goed overbrengen en mensen overtuigen.

 • Je bedenkt graag creatieve oplossingen en je werkt zorgvuldig.

  Je bent goed in luisteren en je inleven in anderen.

 • Je kunt gemakkelijk contact onderhouden.

  Je kunt goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.