Rivor Volwassenenonderwijs is Leven Lang Ontwikkelen

Rivor Volwassenenonderwijs is onderdeel van ROC Rivor en dé opleidingspartner voor bedrijven. Rivor Volwassenenonderwijs richt zich op scholing, bijscholing, omscholing en werk- en praktijkervaring. De focus ligt op het stimuleren en ondersteunen van de duurzame inzetbaarheid van werkenden: een leven lang werkgeluk.

De voordelen van het opleiden en ontwikkelen van personeel

Tegenwoordig staat de ontwikkeling van personeel heel hoog in het vaandel bij veel organisaties. Het is namelijk van groot belang om continu up-to-date te blijven in een snel veranderende wereld. Maar dat is niet de enige reden voor het opleiden van je personeel. Hieronder nóg vijf voordelen van het opleiden en ontwikkelen van personeel.

 1. Personeel motiveren
  Personeel opleiden zorgt ervoor dat je medewerkers gemotiveerd blijven. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je medewerkers efficiënter werken en meer werkgeluk ervaren. Daarnaast heeft scholing een positief effect op de productiviteit van je medewerkers en daalt het ziekteverzuim.
 2. Personeel binden
  Wanneer je medewerkers gemotiveerd en geboeid zijn, is de kans groter dat ze lang blijven. Je medewerkers opleiden zorgt er dus voor dat je je personeel aan je bedrijf bindt.
 3. Kwalitatief hoger niveau
  Als je investeert in het opleiden en ontwikkelen van medewerkers, breng je je bedrijf naar een kwalitatief hoger niveau. De kennis die jullie samen bezitten is heel waardevol; het onderhouden en updaten van deze kennis is misschien wel nóg waardevoller.
 4. Concurrentiepositie verbeteren
  Hoe meer kennis je in huis hebt (zie voordeel 3), hoe beter je je kan onderscheiden van je concurrenten. Personeel opleiden heeft dus wel degelijk effect op het verbeteren van je concurrentiepositie.
 5. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  Ga je als bedrijf aan de slag met het opleiden van je medewerkers? Dan laat je aan de buitenwereld zien dat je Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.
Door het personeel op te leiden op de werkvloer, leren ze twee keer zo snel!
Docent ROC Rivor
Docent wijst iets aan

Je medewerkers opleiden op verschillende manieren

Ben je op zoek naar een opleiding voor je werknemers? Maak dan kennis met Rivor Volwassenenonderwijs. Wij bieden verschillende manieren aan om jouw personeel op te leiden:

Incompany opleiding voor werknemers

Via een incompany traject kunnen je medewerkers een mbo-opleiding of cursus volgen binnen hun eigen organisatie. De docenten van Rivor Volwassenenonderwijs en ROC Rivor komen naar je medewerkers toe en geven bij jullie op locatie les. De lessen binnen deze incompany opleiding zijn gericht op de werkzaamheden die binnen het bedrijf plaatsvinden. Op die manier doen je medewerkers relevante kennis en ervaring op die ze direct in de praktijk kunnen toepassen. Leren en werken lopen tijdens zo’n opleiding vloeiend in elkaar over. Kortom: een incompany traject leidt je personeel effectief op. En dat is gelijk te zien op de werkvloer. Lees meer over onze incompany opleidingen voor werknemers.


Maatwerk opleidingen voor personeel

Wil je je personeel opleiden op een hele specifieke manier? Een manier waarop je medewerkers direct alle ins en outs van het vak kennen binnen jouw organisatie? Dan zijn onze maatwerk opleidingen voor werknemers de juiste keuze. Binnen deze maatwerk opleidingen kijken we namelijk samen hoe we de krachten van onderwijs kunnen bundelen met de krachten van jouw organisatie. En daar rolt vervolgens een hele mooie en unieke opleiding voor jouw personeel uit. Lees meer over de maatwerkprojecten bij Rivor Volwassenenonderwijs.

Diplomaroute voor niet-gediplomeerde medewerkers

Heeft een van je gewaardeerde medewerkers veel werkervaring, maar ontbreekt het enkel nog aan een diploma? Dan komt hij of zij wellicht in aanmerking voor de Diplomaroute. Bij Diplomaroute is goede werkervaring namelijk een diploma waard! Tijdens dit versnelde opleidingstraject volgt je werknemer geen lessen; hij of zij doet meteen examen. Benieuwd of je personeelslid hiervoor in aanmerking komt? Lees snel verder en ontdek meer over de Diplomaroute.