Welke taalcursus Nederlands past bij jou?

Bij Rivor Volwassenenonderwijs kun je op jouw eigen tempo de Nederlandse taal leren. Wij bieden verschillende Nederlandse taalcursussen aan, gericht op verschillende niveaus:

 • Leerpunt
  Tijdens de korte cursus Leerpunt leer je niet alleen beter Nederlands spreken, schrijven en lezen; we helpen je ook met rekenen en computeren.
 • Basisvaardigheden: beginnersniveau
  Deze cursus Nederlands richt zich op iedereen die Nederlands als moedertaal heeft. Naast beter leren lezen en schrijven, leer je ook beter rekenen en computeren.
 • Nederlands voor Nederlanders
  Nederlands leren voor beginners: dat staat centraal binnen deze cursus. Je leert hoe je de Nederlandse taal goed toepast, bijvoorbeeld op het gebied van spelling en grammatica.
 • Nederlands voor Europese burgers
  Deze cursus richt zich op Nederlands leren voor anderstaligen. De deelnemers van deze cursus zijn vaak verhuisd vanuit een ander Europees land en willen de Nederlandse taal graag leren spreken, lezen en schrijven.
 • Laaggeletterden/alfabetisering
  Deze cursus is er voor mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen. Tijdens Nederlandse les krijgen zij op hun eigen tempo allerlei handvatten om de Nederlandse taal te leren.
 • Staatsexamen Nederlands
  Wil je als volwassene het staatsexamen Nederlands halen? Dan kun je via Rivor Volwassenenonderwijs diverse staatsexamencursussen volgen. Zo kun je je goed voorbereiden op je examen.

Hoe ziet een Nederlandse les eruit?

Wil je via Rivor Volwassenenonderwijs de Nederlandse taal leren? Dan is het fijn om op voorhand te weten hoe onze Nederlandse lessen eruit zien. Allereerst zijn alle cursussen Nederlands verschillend. Het niveau en het tempo worden namelijk volledig afgestemd op jou als student. Elementen die sowieso aan bod komen zijn spelling, grammatica, woordenschat, spreekvaardigheid en de uitspraak van Nederlandse woorden. Tijdens de Nederlandse les leer je ook digitale vaardigheden, zodat je beter overweg kan met de computer.

Nederlands leren voor anderstaligen of beginners

De Nederlandse taal is één van de moeilijkste talen om te leren. Daarom kan Nederlands leren voor anderstaligen of beginners een flinke uitdaging zijn. Het is fijn om met gelijkgestemden in de klas te zitten, zodat je steun hebt aan elkaar. Wil je liever individueel de Nederlandse taal leren? Ook dat kan. Samen met jou kijken we naar een Nederlandse taalcursus die het beste bij jou past.

Een cursus Nederlands is geschikt voor personen die de Nederlandse taal (beter) willen leren én die hun digitale vaardigheden willen verbeteren.

De cursussen worden in kleine groepen gegeven. Deze bestaan uit maximaal 18 personen. Ook bieden wij individuele trajecten aan.

Het cursusgeld verschilt per cursus. Soms wordt jouw cursus vergoed door de gemeente of je werkgever of kun je geld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Overheid). Het is ook mogelijk de cursus zelf te betalen. Daarnaast betaal je vaak een kleine bijdrage voor de leermiddelen, boeken of examens.

De Nederlandse cursussen vinden plaats op diverse locaties in regio Rivierenland. Bekijk hier een gespecificeerd overzicht van alle locaties.

Voor toelating tot een cursus Nederlands word je uitgenodigd voor een intakegesprek en krijg je meestal een intaketoets. Vervolgens wordt vastgesteld op welk niveau je de cursus mag volgen.

Tijdens de cursus word je begeleid door een docent van ROC Rivor. Gezamenlijk maken jullie een opleidingsplan. Tijdens de cursus kijkt deze docent met jou hoe het gaat en waar je nog aan moet werken om de cursus te halen.

De Nederlandse taal leren? Neem contact op

Wil jij de Nederlandse taal leren, zodat je beter Nederlands kan spreken, schrijven of lezen? En wil je aan de slag met het verbeteren van je digitale vaardigheden? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de verschillende Nederlandse taalcursussen. Stuur gerust een mailtje naar info@rivorvolwassenenonderwijs.nl of bel naar 0344-656220.