Informatie over Nederlandse taal leren

Lees hieronder informatie over de cursus Nederlandse Taal leren.

ROC Rivor biedt cursussen Nederlands en digitale vaardigheden, voor beginnende en gevorderde cursisten aan. Hieronder vind je relevante informatie over de cursussen.

Een cursus Nederlandse taal leren is geschikt voor personen die hun Nederlands en digitale vaardigheden willen leren of verbeteren.

Een cursusgroep bestaat uit maximaal 18 personen.

Het cursusgeld verschilt per cursus. Soms wordt jouw cursus vergoed door de gemeente of je werkgever of kun je geld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Overheid). Het is ook mogelijk de cursus zelf te betalen. Daarnaast betaal je vaak een kleine bijdrage voor de leermiddelen, boeken of examens.

De Nederlandse cursussen vinden plaats op diverse locaties in regio Rivierenland. Bekijk hier een gespecificeerd overzicht van alle locaties.

Voor toelating tot de cursus word je uitgenodigd voor een intakegesprek en krijg je meestal een intaketoets. Vervolgens wordt vastgesteld op welk niveau je de cursus begint.

Tijdens de cursus wordt je begeleid door een docent van ROC Rivor. Gezamenlijk maken jullie een opleidingsplan. Deze docent bekijkt samen met jou tijdens de cursus hoe het gaat en waar je aan moet werken om de cursus te behalen.

Meer informatie en aanmelding

Neem voor meer informatie en aanmelden vrijblijvend contact op met de afdeling Educatie van ROC Rivor door te mailen naar educatie@rocrivor.nl of te bellen naar 0344-656200.