Waarom kiezen voor omscholing op latere leeftijd?

Wanneer ben jij begonnen met werken? Aan het begin van je twintiger jaren of zelfs aan het eind van je tienerjaren? Destijds had je misschien heel andere interesses, die ook invloed hadden op je beroepskeuze. Liggen je interesses nu heel ergens anders en ben je toe aan een carrièreswitch? Dan kun je je laten omscholen via een erkend opleider zoals ROC Rivor.

Tijdens het omscholingstraject verdiep je je in een beroep dat geheel nieuw voor je is. Je leert allerlei nieuwe informatie en je krijgt nieuwe vaardigheden onder de knie. Kortom: je verbreedt je horizon enorm. Er is nog een andere reden waarom veel volwassenen kiezen voor omscholing. In sommige beroepsgroepen zijn de banen schaars, waardoor je moeilijk aan een (vaste) baan komt. Wil je je arbeidskansen voor jezelf vergroten? Dan kun je je omscholen en kiezen voor een beroep waar meer vraag naar is. Nieuwsgierig naar een maatwerk omscholingstraject van ROC Rivor? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Klaar voor een nieuwe start in je carrière?
Marjon van der Ven helpt je graag verder!
Neem contact op

Bekijk ons opleidingsaanbod

Via ROC Rivor kun je verschillende soorten BBL-opleidingen volgen. Ga je voor een opleiding in de zorg of de techniek? Of ligt de wereld van ICT jou perfect? Je vindt het allemaal bij ROC Rivor. Bekijk hier ons volledige opleidingsaanbod!

Omscholen op je 40ste? Doen!

Ben je de 40 gepasseerd en denk je erover om het roer volledig om te gooien? Dan is er vast een stemmetje in je hoofd dat jou tegenhoudt. Probeer niet te luisteren naar dat stemmetje en volg je hart. Wil jij nu een ander pad inslaan en een beroep kiezen dat je leuk vindt? Heel goed, want het zal je gegarandeerd veel opleveren. Ongeacht je leeftijd. Wij van ROC Rivor bieden de juiste hulp bij omscholing voor volwassenen; of je je nu wil omscholen na je 50e of nu al. Wil je binnen je huidige beroep blijven, maar meer kennis en vaardigheden opdoen in je vak? Dan is bijscholing voor volwassenen wellicht meer iets voor jou.

Meer weten over omscholing voor volwassenen?

Wil je je laten omscholen via ROC Rivor? Dan gaan wij aan de slag met een volledig op maat gemaakte opleiding of cursus. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan via 06-41 23 40 50 of levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.