Benieuwd naar de mogelijkheden?
Marjon van de Ven helpt je graag!
Neem contact op!

Informatie over de module 'voeding en hospitality in Zorg en Welzijn'

Lees hier meer over de module 'voeding en hospitality in Zorg en Welzijn'. Heb je vragen over deze module? Neem dan contact met ons op!

De module ‘voeding en hospitality in Zorg en Welzijn’ is voor iedereen geschikt die kennis wil opdoen én gebruiken over de belangrijkste zaken rondom voeding en hospitality. Bijvoorbeeld mensen uit de horeca of administratieve sector die in de zorg aan de slag willen. Daarnaast is de cursus interessant voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van voeding en hospitality.

De volgende onderdelen komen aan bod in deze module:

  1. Inventariseren van voedingswensen van de zorgvrager
  2. Informeren en adviseren van de zorgvrager m.b.t voeding

Je krijgt, als deelnemer, op diverse manieren (filmpjes, blogs, artikels, infografics, elearnings etc) aangeboden in de vorm van “leersnacks” in een SPOC (Small Private Online Course; platform geleverd door Next Learning Valley). Daarnaast kun je zelf ook materialen en linkjes uploaden en met je overige deelnemers delen. Over de inhoud ga je met elkaar in discussie, onder begeleiding van een moderator. Je kunt op elk gewenst tijdstip werken.

Deze module heeft een doorlooptijd van 4 weken en een studiebelasting van 16 uur.

De bijeenkomsten worden gegeven in een periode van 4 weken. In week 1 tot en met 4 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. In week 1 tot en met 4 volg je tweewekelijks bijeenkomsten. Tijdens de gehele module kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt via de digitale portal.

De totale studiebelasting bedraagt in totaal 16 uur, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een branche erkend certificaat.

Na afronding van deze module heb je gedegen inzicht gekregen in het uitserveren van maaltijden en dranken. Je ben in staat om in te spelen op de toestand van de zorgvrager (zoals bij afasie, dementie, delier). Je leert gesprekstechnieken en adviesvaardigheden toepassen in relatie tot je werkzaamheden. En je leert werken volgens procedures en richtlijnen, zoals de HACCP.

Je kunt deze opleiding volgen in diverse plaatsen in Nederland. De opleiding kun je dagelijks starten.

De studiekosten van deze opleiding bedraagt normaliter 1.500,00 euro, maar wordt middels de subsidie NL leert door gratis aangeboden.

Inschrijven voor de opleiding kan via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl.

Meer informatie?

Heb je vragen over de module 'voeding en hospitality in de Zorg en Welzijn' of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem contact op met de opleidingsmanager via 06-41 72 70 54 of via levenlangontwikkelen@rocrivor.nl